Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Allen Iverson završava karijeru?

Allen Iverson, jedan od najveæih košarkaša NBA lige, uskoro bi mogao objaviti kraj svoje karijere. Novinari Yahoo! Sportsa izjavili su kako imaju informacije da The Answer uskoro objavljuje kraj svoje velike karijere.

Na Twitter stranici novinara Yahoo! Sportsa objavljeno je kako je osobni menadžer Iversona, Gary Moore izjavio da æe Iverson prekinuti svoju profesionalnu karijeru. Koliko ima istine u tome, saznati æemo u slijedeæih nekoliko dana, no buduæi da je izvor relativno pouzdan moglo bi se reæi da je ovo poprilièno izvjesna situacija.

Sviðalo se to nama ili ne, Iverson se teško može uklopiti u neku NBA ekipu. On je cijelu svoju karijeru igrao kao prva violina svoje ekipe i ne može se pomiriti s èinjenicom da sada postoje mlaði, brži i bolji igraèi od njega. Uloga igraèa s klupe mu ne odgovara, a sama potvrda toga je da više nije mogao izdržati nakon samo tri utakmice u dresu Memphis Grizzliesa. Postojala je šansa da æe potpisati za New York Knickse, ali ni do toga nije došlo. Èelnici Knicksa izjavili su kako im se Iverson ne uklapa u planove, a njihovi jedini planovi su dovoðenje superzvijezde tijekom slijedeæeg ljeta, a potpisivanje Iversona do kraja sezone ne bi imalo veliki utjecaj na to.

Iverson da bi bio koristan svojoj ekipi mora imati loptu u rukama veæinu napada. Ekipa da bi mogla imati koristi od Iversona treba da Iverson bude razigravaè koji æe probijati prvu obranu linije te loptu dodavati šuterima ili sam završavati polaganjem. Sigurno je da se Iverson još uvijek može nositi sa svakim igraèem lige, još uvijek ima brzinu, dribling i šut koji se teško može zaustaviti. Ali nije sve tako jednostavno. Ekipe teže pobjedama, a Iverson sa svojim naèinom igre više ne može sam donositi pobjede. To je mogao u Philadelphiji ali više ne. Tada je mogao svaku veèer ubaciti preko 30 poena, ali više ne. Njegova uloga više ne može biti glavni igraè nego potpora koja je spremna u svakom trenutku preuzeti odgovornost i uèiniti potez ili dva kako bi se prelomila utakmica. Na žalost, Iverson nije spreman na tu ulogu što ga èini nepoželjnom robom na NBA tržištu.

Allen Iverson upisao je svoje ime u povijest NBA lige igrama u Philadelphia 76ersima koje je 2001. godine doveo do samoga Finala lige. Znaèajnije od toga, postao je miljenik velikog broja NBA fanova jer je u svakoj utakmici davao sve od sebe, postao je simbolom za hrabrost i odluènost. Svojom je brzinom i nevjerojatnim driblingom izluðivao svakog protivnika, ukljuèujuæi i najveæeg košarkaša svih vremena, Michaela Jordana. U karijeri koja traje od 1996. godine postigao je 24020 poena ne ukljuæujuæi 2111 poena u doigravanjima. Broj koševa po utakmici u cijeloj karijeri iznosi toèno 27. Uz to treba dodati i broj od 6,2 asistencije po utakmici.

Svi navedeni podaci i brojevi vode do jednog zakljuèka. Allen Iverson ne zaslužuje otiæi iz profesionalne košarke na ovaj naèin. Allen Iverson je velik igraè, jedan od najveæih, njegovo ime je sinonim za brzinu, požrtvovnost i hrabrost. Njegovo ime nalazi se na mnogim stranicama knjiga povijesti NBA lige. Njegova karijera zaslužuje dostojanstven zakljuèak, još jednu sezonu s ekipom koja æe igrati doigravanje i biti tvrd orah za svakog protivnika. No, hoæemo li to doživjeti ili se zaista oprostiti od Iversona nitko još ne zna. Vjerojatno niti on sam.

Latest Posts

NE PROPUSTITE