Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Allen novi rekorder po broju ubaèenih trica

Bostonovi navijaèi u èetvrtak naveèer nisu imali razloga za slavlje, buduæi da su Lakersi pobijedili sa 92-86 njihove miljenike u reprizi velikog finala prošle godine.

Ipak, i u toj veèeri je bilo malo razloga za zadovoljstvo kada je Boston u pitanju, a ponajprije za njihovog 35-godišnjeg šutera Raya Allena. Naime, dotièni je u èetvrtak naveèer postao rekorder svih vremena u NBA ligi po broju ubaèenih trica.

Te je veèeri Allen pogodio tri od osam šuta za tri poena, te je ukupno došao do brojke od 2562 ubaèene trice kroz karijeru. Time je za dvije trice nadmašio dosadašnjeg rekordera, legendarnog Reggieja Millera iz Indiane.

Mnogi amerièki kronièari æe se složiti da su u pitanju dva najbolja šutera zadnja dva desetljeæa u ligi, a Miller je i svjedoèio rušenju njegovog rekordera, s obzirom da je radio kao komentator za TNT tv-postaju. Èestitke nisu izostale, zagrljaj dvojice sjajnih šutera je bio dirljiv.

“Ako je netko morao srušiti moj rekord onda bi i ja definitivno izabrao Raya. Divan deèko”, rekao je Miller.

Kao peti izbor je 1996. godine na NBA draftu Allena izabrala Minnesota, no on nikada nije zaigrao za tu momèadi. Prvih sedam sezona je Allen proveo u Milwaukeeju, potom je pet sezona igrao za Seattle, a od sezone 2007/08 je igraè Bostona s kojim je proslavio i jedan naslov NBA prvaka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE