Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Alvin Gentry nova trenerska žrtva, Sunsi traže nasljednika

Danas su iz redova Phoenix Sunsa objavili da je s trenerom Alvinom Gentryjem postignut obostrani dogovor o prekidu suradnje te su Sunsi u potrazi za njegovim nasljednikom.

Ova sezona započela je za Sunse s velikom promjenom, nakon osam godina momčad je napustio Steve Nash koji je prešao u Los Angeles Lakerse. Nash je bio prvo ime franšize i njihov motor koji je bio najzaslužniji za sve uspjehe koji su postigli. Uvijek je teško nadoknaditi takav gubitak, a Sunsi to sada spoznavaju na vlastitoj koži.

Trenutno su na omjeru od 13 pobjeda i 28 poraza, što je poražavajuće budući da su prije mjesec dana bili na omjeru 11-15. U prijevodu, upisali su u zadnjih 30 dana samo dvije pobjede i 13 poraza, što je iznimno loše. S time se slaže i centar Marcin Gortat, koji je ekipu okarakterizirao “brodom koji tone”.

Promjene su potrebne, a prva promjena, kao što to obično biva, je ona trenerska. Alvinu Gentryju su čelnici ekipe zahvalili na suradnji, nakon što je odradio tri pune i dvije nepune sezone na poziciji glavnog trenera koju je zauzeo u veljači 2009. godine. Od tada su Sunsi ostvarili ukupno 158 pobjeda i 144 poraza, ali i samo jedno pojavljivanje u doigravanju, 2010. godine, kada ih je u finalu Zapada izbacila momčad Lakersa koja je te godine osvojila naslov prvaka.

Do sada su ove sezone trenerske žrtve bili Mike Brown (Lakers), Avery Johnson (Nets) i Scott Skiles (Bucks), a od danas listi se pridružio i Gentry. Njegov privremeni nasljednik bit će poznat u iduća 24 do 48 sata, a hoće li to biti i trajno rješenje, saznat ćemo u narednim danima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE