Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Alvin Gentry novi trener Pelicansa

Alvin Gentry je novi trener New Orleans Pelicansa. 60-godišnji stručnjak napušta mjesto pomoćnog trenera u Golden State Warriorsima i od sljedeće će sezone trenirati momčad s najpotentnijim mladim igračem današnjice, a to je Anthony Davis. Pelicansi su izabrali Gentryja jer žele ubrzati tempo kojim igra momčad, ali i ojačati obranu poput one u Warriorsima koju je izbliza promatrao. Na klupi će naslijediti Montyja Williamsa koji je dobio otkaz ranije ovog mjeseca.

Uz njega, kandidati za mjesto glavnog trenera su bili Jeff Van GundyTom Thibodeau, Sam Mitchell, Vinie Del Negro i Fred Hoiberg koji su svi odraditi intervju s upravom Pelicansa.

Izuzetno sam sretan zbog Alvina i želim mu sve najbolje. Imao je velik utjecaj na naš uspjeh i na mene kao trenera. (…) Naš gubitak je dobitak za New Orleans i ja znam da će napraviti sjajan posao u Pelicansima kada se završi NBA finale,“ poručio je u priopćenju Steve Kerr, trener Golden State Warriorsa.

Gentry i New Orleans će, kada završi finalni dvoboj između Cavaliersa i Warriorsa, potpisati četverogodišnji ugovor vrijedan 13.75 milijuna dolara. U svojoj je dosadašnjoj karijeri kao glavni trener trenirao Miami Heat, Detroit Pistonse, Los Angeles Clipperse i Phoenix Sunse, a bio je i pomoćnih Docu Riversu u Clippersima. Dva puta je izborio doigravanje, a omjer pobjeda i poraza mu je 335 – 370.

Spomenimo kako bi na njegovo mjesto u Warrirosima trebao doći Brian Shaw, bivši trener Denvera koji je kao i Kerr u svojoj igračkoj karijeri igrao pod palicom Phila Jacksona.

Latest Posts

NE PROPUSTITE