Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Amar’e Stoudemire do kraja tjedna na parketu

Krilni centar New York Knicksa Amar’e Stoudemire vrlo je blizu povratku na parket i povratku igranju utakmica. Očekuje se da bi do kraja tjedna ponovno trebao biti u sastavu Knicksa.

Stoudemire je tijekom listopada operirao koljeno i propustio je sve utakmice dosadašnjeg dijela sezone. Njegov oporavak bliži se kraju, već nekoliko tjedana trenira povećanim intenzitetom te se očekuje da u četvrtak dobije zeleno svijetlo za puni trening s ekipom. Ako taj trening prođe bez poteškoća, Amar’ea se može očekivati i na utakmici protiv Chicago Bullsa, koja je na rasporedu u petak.

Povratak Stoudemirea otvara brojna pitanja i bit će zanimljivo vidjeti kako će ga trener Mike Woodson koristiti. U 23 utakmice ove sezone Knicksi su upisali 18 pobjeda (10-0 na domaćem parketu) te drže prvo mjesto Istočne konferencije. Fantastične predstave pruža Carmelo Anthony koji zbog izostanka Stoudemirea može većinu vremena provesti na poziciji “četvorke” koja mu više odgovara jer je bliže košu te može iskoristiti sjajan rad nogu protiv viših i snažnijih igrača da se izbori za poziciju za šut. Uz to, često igra okružen trojicom šutera na parketu pa kada ga protivnici udvoje uvijek je jedan igrač slobodan na šutu za tri poena. Takva igra pak neće biti moguća kada se Amar’e vrati jer šut za tri poena nije u njegovom “arsenalu”.

Stoudemire također igra na poziciji “četvorke” te je još uvijek upitno mogu li njih dvojica zajedno igrati na parketu, a da Knicksi kao ekipa nastave u sjajnom ritmu. Prošle sezone ta kombinacija nije pretjerano dobro izgledala, problema je bilo na oba kraja parketa i Knicksi nisu igrali tako dobro kao ove sezone. Jedna od opcija je postavljanje Stoudemirea na klupu te njegovo uvođenje u igru nakon što Anthony ode na odmor, ali pitanje je hoće li Stoudemire, kao igrač koji najviše zarađuje u ekipi, pristati na ulogu “šestog čovjeka”.

Nećemo morati dugo čekati na odgovore, već bi sljedećeg tjedna trebalo biti jasno kakva će njegova uloga biti, ali i kakav će učinak njegov povratak imati na ekipu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE