Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Amare Stoudemire novi igrač Mavericksa

Amare Stoudemire je izgleda odlučio. Sada već bivši igrač New Yorka će, prema pisanju portala Real GM, karijeru nastaviti u Dallas Mavericsima. Nakon što je izašao iz svojeg ugovora s Knicksima, 32-godišnji krilni centar je želio karijeru nastaviti u klubu koji će se boriti za naslov, i izabrao je Dallas.

Nekoliko je momčadi bilo zainteresirano za njegove usluge, a među njima su bili i Clippersi, Sunsi i Spursi. Stoudemire je navodno ipak izabrao Dallas te će potpisati jednogodišnji ugovor za veteraski minimalac, a ne može potvrditi odluku sve do srijede kada će službeno izaći iz ugovora s Knicksima.

„Bit ću vječno zahvalan što sam mogao pozitivno doprinijeti na terenu i zajednici,“ rekao je Amare nakon što je postalo jasno da napušta New Yorku. „Iako odlazim teška srca, želim organizaciji sreću. Jednom Knick, uvijek Knick.“

Pozitivno je o Stoudemireu govorio i Carmelo Anthony, koji je vijest o njegovom odlasku saznao nakon All-Star utakmice u nedjelju.

Amare je donio New Yorku što mu je nedostajalo i trebalo mu je dugo vremena. Kada je on došao, donio je natrag uzbuđenje zbog košarke u New York. Postojala je nada kada se vratio natrag. Ljudi su ponovno počeli vjerovati. On je bio glavni razlog toga kada je prvi put došao u Knickse,“ izjavio je te zaključio: „Želi igrati za momčad koja će se boriti za naslov. Mislim da mu nitko ne može to oduzeti.“

Stoudemire je u Knickse došao iz Phoenixa 2010. godine kada je potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 100 milijuna dolara. U prvoj je sezoni odigrao 78 utakmica i prosječno ubaciovao 25.3 poena po utakmici, uz 8.2 skokova. To mu je bila i posljednja sezona u karijeri u kojoj je zabijao više od 20, a nakon prve sezone kreću problemi s ozljedama, gubio je sve više svoju eksplozivnost i više vremena provodio u bolnicama na terapijama nego na parketu. Ove je sezone odigrao 36 utakmica, i prosječno imao 12 poena, uz 6.8 skokova.

Dallas će ovim dolaskom ojačati klupu na visokim pozicijama koja je oslabljena još od dolaska Rajona Ronda kada je iz Mavericsa u suprotnom smjeru otišao Brandan Wright. Stoud će se za minute boriti protiv veterana Charliea Villanueve i 24-godišnjeg Grega Smitha. Iako je daleko od svojih najboljih dana, Stoudemire momčadi Ricka Carlislea može i dalje ponuditi kvalitetnih 20-ak minuta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE