Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Amare Stoudemire završio karijeru

Nakon što je potpisao jednodnevni ugovor s momčadi New York Knicksa, Amar’e Stoudemire objavio je kraj svoje dugogodišnje NBA karijere.

Želim zahvaliti Jamesu Dolanu, Philu Jacksonu i Steveu Millsu na ovom ugovoru kojim su mi omogućili da se oprostim kao član New York Knicksa“, izjavio je 33-godišnji Stoudemire. “Došao sam u New York 2010. godine kako bih pomogao oživjeti klub i to je upravo ono što smo učinili. Camelo Anthony, Phil i Steve su nastavili taj izazov i sudeći po ovoljetnim prinovama, ekipa će se ponovo vratiti u doigravanje. Iako me je moja karijera vodila kroz mnogo klubova diljem lige, moje će srce zauvijek ostati u “Velikoj Jabuci”. Jednom Knick, zauvijek Knick“.

8. srpnja 2010. godine sve su oči bile uprte u Madison Square Garden i jednog čovjeka – 211 centimetara visokog All-Stara na njegovom predstavljanju u dresu New York Knicksa. Stoudemireov dolazak u najslavniju svjetsku dvoranu lansirao je Knickse u borbu za doigravanje nakon nekoliko godina suše. Već u prvoj godini u klubu postao je prvi igrač Knicksa koji je odabran kao starter na All-Star utakmici nakon Patricka Ewinga 1997. godine, zaradivši preko milijun i 600 tisuća glasova obožavatelja.

“6 je godina Stoudemire bio glavno lice franšize zbog svojih vještina na parketu i posvećenosti zajednici i obožavateljima širem svijeta”, izjavio je bivši potpredsjednik kluba Mills. “Počašćeni smo što se odlučio umiroviti kao član našeg kluba.”

U ligu je došao izravno iz srednje škole – na draftu 2002. godine kao 9. izbor “ugrabili” su ga Phoenix Sunsi, gdje je u svojoj prvoj sezoni osvojio nagradu za najboljeg novaka u ligi (Rookie of the Year). U 14 NBA sezona, Stoudemire je u prosjeku zabijao 18,9 (15 994 ukupno) i skupljao 7,8 skokova (6 632) u 846 odigrane utakmice u dresu Phoenixa, New Yorka, Dallas Mavericksa i Miami Heata. Šest je puta nastupao na All-Star vikendima dok je pet puta izabran u neku od All-NBA momčadi.

Nakon odlaska Tima Duncana, liga je ostala bez još jednog krilnog centra koji je potencijalni član košarkaške Kuće slavnih. Hvala Amar’e na uspješnoj i bogatoj karijeri.

Latest Posts

NE PROPUSTITE