Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Amare Stoudemire želi postati košarkaški agent

Dok mladi igrači uživaju u blagodatima ogromnih plaća koje primaju, stariji igrači ipak moraju da razmišljaju što nakon odustajanja tijela pred naporima NBA lige. Amar’e Stoudemire je jedan od igrača kojem se očigledno ne sviđa sudbina Allena Iversona koji živi od svog trust funda, te se priprema da ostane u košarkaškom poslu.

Naime, on trenutno učestvuje u časovima sportskog biznisa i pregovora za ugovore, te se polako priprema da postane košarkaški agent. Njegov predstavnik je već duži niz godina Happy Walters (ostali njegovi klijenti su između ostalih Jimmy Butler, Monta Ellis, Ty Lawson, Iman Shumpert, John Wall i drugi) a on mu je „sredio“ ugovore koji su mu dosada donijeli $166.1 milijun u karijeri. O cijeloj ovoj situaciji, Amar’e ima da kaže: „Imao sam dobru 14-godišnju karijeru do sada. Sada uživam dan za danom, sezonu za sezonom. Ne znam koliko još imam vremena kao igrač, samo uživam u momentu i pomažem sa razvitkom ostalih igrača.“

Što reći o karijeri Stoudemirea? Radi se o šestostrukom All-staru, bivšem rookieju godine te igraču koji je žario i palio Zapadom u dresu Sunsa kada je za iste igrao legendarni Kanađanin Steve Nash. Sada on puni roster Miami Heata i, kako sam kaže, svojim ogromnim iskustvom pomaže primarno Hassanu Whitesideu a onda sigurno i drugim mladim igračima u ekipi Heata, koja je sezonu počela odlično. Možda gledamo jednu od zadnjih sezona korpulentnog centra kojeg sada muče ozljede i nikako da se vrati potpuno zdrav.

Latest Posts

NE PROPUSTITE