Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Amazon kupio pravo na ime legendarne sportske arene, idući korak povratak SuperSonicsa?

Amazon je osigurao prava na imenovanje za arenu u središtu Seattlea u kojoj će se nalaziti nova NHL momčad kao i WNBA ekipa Seattle Storm, no ime tvrtke neće se pojaviti nigdje na zgradi.

Umjesto toga, arena će se zvati Climate Pledge Arena i sadržavat će nekoliko zelenih inicijativa.

“Mi ćemo arenu nazvati Climate Pledge Arena, kako bi podsjetili na hitnu potrebu za klimatskim mjerama.” rekao je Jeff Bezos.

Climate Pledge Arena pokušava postati prva arena na svijetu koja će dobiti certifikat neto nulte emisije ugljika od strane Međunarodnog instituta za životnu budućnost.

Jedinstvene značajke arene su:

• Led za hokejske utakmice će se raditi od oborinskih kišnica. Masivan rezervoar će biti skriven pod zemljom pored zgrade koji može sakupljati kišnicu s krova, ali momčad također radi na pronalasku načina da im ljudi iz zajednice transportiraju kišnicu iz vlastitih dvorišta.

• Svi će događaji biti s “nula otpada” – odluku je nadahnula pjevačica Billie Eilish, koja je pri planiranju svoje posljednje turneje zamolila svaku arenu da ukloni što više jednokratne plastike.

• Najmanje 75% programa prehrane u areni će dobiti lokalni poljoprivrednici i proizvođači. Neiskorištena hrana donirat će se programima prehrane u zajednici.

• Arena će imati potpuno električne operacije. Emisije ugljika i učinci održivosti svih događaja mjerit će se i javno objavljivati.

Zgrada je u izgradnji u kampusu u Seattle centru, na mjestu bivše KeyArene koja je bila dom Seattle Supersonicsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE