Saturday, December 9, 2023

ZADNJE OBJAVE

Amerikanci definitivno bez Griffina u Londonu

Krilni centar amerièke košarkaške reprezentacije Blake Griffin obnovio je na treningu u Las Vegasu ozljedu lijevog koljena, a pregledi u Los Angelesu otkrili su da je došlo do puknuæa medijalnog meniskusa.

Lijevo koljeno muèilo je èlana Los Angeles Clippersa tijekom NBA doigravanja, no èinilo se da je taj problem stvar prošlosti. Ipak, na treningu olimpijske momèadi za London Griffin je osjetio jaku bol, a u èetvrtak su detaljni pregledi i magnetska rezonanca pokazali da se radi o ozljedi koja zahtjeva artroskopsku operaciju. Zbog toga æe Griffin propustiti nastup na Olimpijskim igrama, a prve procjene govore da æe oporavak trajati osam tjedana.

Njegovo mjesto u amerièkoj selekciji zauzet æe lanjski najbolji sveuèilištarac Anthony Davis kojeg je kao prvi pick ovogodišnjeg drafta angažirao New Orleans. Davis je cijelo vrijeme bio uz reprezentaciju koja je odigravala pripremne trening utakmice protiv momèadi koju su èinili mlaði igraèi.

Ovaj otkaz novi je udarac za izbornika Mikea Krzyzewskog koji je pred nastup u Londonu veæ ostao bez Dwighta Howarda, Chrisa Bosha, LaMarcusa Aldridgea, Derricka Rosea i Dwyanea Wadea.

Latest Posts

NE PROPUSTITE