Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Amerikanci ovaj put bolji od ostatka svijeta, Kyle Kuzma najbolji igrač i prvi strijelac utakmice

Noćas je odigrana utakmica između selekcija SAD-a i Svijeta, sastavljenih od igrača koji u NBA ligi nastupaju u svojoj prvoj ili drugoj godini. Utakmica se odigrala u ‘Spectrum Areni’, sjedištu ‘Charlotte Hornetsa’, a ovaj put su slavili Amerikanci, tek drugi put u pet odigranih susreta ovakvog tipa.

Postignuto je ukupno preko 300 poena iako se igralo 4×10 minuta, a ne 4×12 koliko je uobičajeno u NBA susretima. Nakon prvih dvadeset minuta selekcija SAD-a je imala prednost od 12 poena, ali se u nastavku Svijet približio na svega ‘minus 2’. Time je utakmica, unatoč činjenici da igrači nisu posvećivali puno pažnje obrambenim zadacima, ipak dobila rezultatsku neizvjesnost.

Od početka susreta, kao najraspoloženiji pojedinac u ogledu mladih zvijezda, nametnuo se igrač ‘Lakersa’ Kyle Kuzma koji je na kraju proglašen i najboljim igračem večeri (MVP). On je bio i prvi strijelac sa 35 ubačenih poena (šut 15/27), ispred Jaysona Tatuma koji ih je ubacio 30. Veliki protukandidat za MVP titulu bio mu je i novak iz ‘Atlanta Hawksa’ Trae Young koji je uz 25 postignutih poena podijelio 10 asistencija i uhvatio 7 lopti.

S druge strane, Svijet je predvodio Australac Ben Simmons sa 28 poena, Finac Lauri Markkanen ih je pridodao 21, dok je Luka Dončić uz 13 poena podijelio 9 asistencija.

“Igrao sam prošle godine u ovoj utakmici i bilo je za što brži zaborav. Nisam htio da mi se to ponovi”, istaknuo je MVP Kyle Kuzma.

“Definitivno je uzeo stvari u svoje ruke, bez njegovih 35 poena vjerojatno bismo izgubili ovu utakmicu”, dodao je Trae Young.

Latest Posts

NE PROPUSTITE