Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Amerikanci se “raspištoljili”, sjajan trojac Argentine

Sve košarkaške reprezentacije odigrale su po tri utakmice na Olimpijskim igrama u Londonu, te ponovno donosimo pregled dana, odnosno pregled igara svih NBA igraèa koji sudjeluju na ovogodišnjim Olimpijskim igrama.

Prvu utakmicu dana odigrali su košarkaši Francuske i Litve, a uspješniji su bili Francuzi rezultatom 82:74. Njihovo prvo ime bio je, tko drugi nego Tony Parker koji je ubacio 27 poena i uhvatio 5 skokova, a odlièan je bio i Nicolas Batum s 21 poenom i 6 skokova. Svakako treba istaknuti i odliènu utakmicu Borisa Diawa koji je ubacio 10 poena, podijelio 8 asistencija i uhvatio 6 skokova. Nando De Colo ubacio je 8 poena, a 6 poena i 10 skokova djelo je Ronnyja Turiafa. Preostali NBA igraèi u Francuskoj, Kevin Seraphin, postigao je tek 2 poena. Kod Litve je najbolji bio Linas Kleiza sa 17 poena, dok je ponovno malo igrao Jonas Valanciunas, samo 7 minuta, te je stigao upisati tek 4 poena.

Sljedeæu utakmicu odigrali su Australija i Kina, a Australci su slavili rezultatom 81:61. Na ovoj utakmici vidjeli smo dva NBA igraèa, po jednog sa svake strane. Patty Mills postigao je 20 poena za pobjednike, dok je kod poraženih 13 poena i 12 skokova uèinak Jianlian Yia.

Argentina je uvjerljivo, s 92:69 svladala Tunis koji je malo zabrinuo svoje protivnike i nakon prve èetvrtine imao vodstvo od 14 poena, ali ono nije dugo trajalo. NBA igraèi su dominirali na ovoj utakmici, Manu Ginobili postigao je 24 poena, Carlos Delfino 21 poen, a Luis Scola 20 poena, 10 skokova i 5 asistencija. Pablo Prigioni odmarao je ovu utakmicu te nije uopæe ulazio u igru.

Najuzbudljiviju utakmicu dosadašnjeg dijela turnira odigrali su Brazil i Rusija, a Rusija je slavila tricom Fridzona 4 sekunde prije kraja 75:74. Pobjednik je uobièajeno predvodio Andrei Kirilenko s 19 poena, dok je Timofey Mozgov ubacio 18 poena, a Aleksej Shved 17 poena uz 6 asistencija. Barbosa je kod poraženih ubacio 16 poena, dok su ostali NBA igraèi ipak razoèarali. Nene je ubacio 8 poena uz 10 skokova, Tiago Splitter 8 poena uz 5 skokova, a Anderson Varejao 4 poena uz 4 skoka.

Veoma uzbudljivo bilo je i u susretu Španjolske i Velike Britanije, gdje su Španjolci slavili neoèekivano tijesno 79:78. Jose Calderon ubacio je 19 poena za pobjednike i što je važnije bio je miran s linije slobodnih bacanja u završnici utakmice. Pau Gasol postigao je 17 poena, a njegov brat Marc 12 poena. Rudy Fernandez susret je okonèao s 9 poena i 7 asistencija, a Serge Ibaka je postigao tek 5 poena za 12 minuta igre. Victor Claver takoðer se nije naigrao, tek 6 minuta, tijekom kojih je postigao 3 poena. Prvo ime domaæina Igara bio je Luol Deng s 26 poena, 9 skokova i 7 asistencija, ali nije to bilo dovoljno za pobjedu. Joel Freeland susret je okonèao s 25 poena i 7 skokova.

Šeæer na kraju bila je utakmica Sjedinjenih Amerièkih Država i Nigerije, gdje su NBA zvijezde odluèile pokazati svijetu svoju premoæ te su “razbili” Nigeriju s èak 83 koša razlika, 156:73. Tijekom cijele utakmice držali su visok ritam igre, te su u prvoj èetvrtini postigli èak 49 poena, ali nisu posustajali se su u treæoj postigli 41 te u èetvrtoj 37. Za dva poena šutirali su sjajnih 81% (30/37), dok su za tri poena šutirali 63% (29/46). Možemo dodati i kako je od 59 postignutih koševa SAD-a, èak 41 bilo na asistenciju suigraèa.

Svi su igraèi dobili ravnomjernu minutažu a prva zvijezda bio je Carmelo Anthony koji je pogodio 10 od 12 šuteva za tri poena i postigao 37 poena, a to je uèinio u samo 14 (!!) minuta igre. Russell Westbrook je za istu minutažu uspio postiæi 21 poen, dok je najmanje igrao Kobe Bryant, samo 11 minuta, koje je iskoristio za 16 poena. Kevin Love ubacio je 15 poena i uhvatio 6 skokova, a Kevin Durant susret je okonèao s 14 poena i 6 asistencija. Deron Williams ostvario je double-double uèinak od 13 poena i 11 asistencija. Ostali su igraèi ostali na ispod 10 poena, Anthony Davis (9), Andre Iguodala (9), Chris Paul (7), James Harden (7), LeBron James (6) te Tyson Chandler (2). Za Nigeriju je Al-Farouq Aminu postigao tek 7 poena uz 4 asistencije i 3 skoka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE