Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Amerikanci zapoèeli sastavljati Dream Team

Iako nas do poèetka Olimpijskih igara u Londonu dijeli nešto manje od godinu dana, u medijima se poèinje baratati imenima koja bi mogla èiniti sljedeæi amerièki Dream Team.

Prvi koji je izjavio svoju spremnost za nastupanjem za svoju nacionalnu vrstu je Kobe Bryant. Izvor blizak igraèu potvrdio je za nba.com da æe Bryant nastupati na Olimpijadi bez obzira na stanje oko sljedeæe NBA sezone i lockout. Navodno ima vrlo veliku želju obraniti zlato osvojeno prije tri godine za Igrama u Pekingu.

Nakon njega svoju odanost reprezentaciji potvrdio je i LeBron James, najveæa zvijezda NBA lige. Ni on neæe svoju odluku temeljiti na lockoutu veæ je rekao da æe sigurno igrati u Londonu, naravno ukoliko ga neka ozljeda ne sprijeèi u tome.

“Volim predstavljati svoju zemlju na najbolji naèin na koji to znam, a to je igranjem košarke”, izjavio je James za Associated Press. “Zaista bih volio biti dio ekipe koja æe 2012. u Londonu braniti zlatnu medalju.”

Osim njih dvojice još nema potvrda o ostalim igraèima koji æe sudjelovati, no možemo pretpostaviti da æe biti vrlo malo otkaza i da æemo gledati Sjedinjene Amerièke Države u najjaèem sastavu. Ipak, još je rano za sastavljanje ekipe, što je priznao i Jerry Colangelo koji je zadužen za okupljanje ekipe.

“Još nisam ni zapoèeo traženje igraèa”, rekao je Colangelo. “Za sada oni mene zovu i govore kako su spremni igrati.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE