Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Analiza drafta: Charlotte Bobcats

Charlotte Bobcatsi su u velikoj razmjeni, u kojoj su još bili ukljuèeni Sacramento Kingsi i Milwaukee Bucksi, doveli Coreya Maggettea zamijenivši pritom i svoj nešto niži izbor u prvoj rundi za onaj sedmi, originalno u vlasništvu Sacramento Kingsa.

NBA Draft 2011:

7. izbor – Bismack Biyombo
9. izbor – Kemba Walker

NBA analitièari su bili veoma podijeljeni u ocjeni izbora Bobcatsa nakon drafta. Jedan igraè nosi u sebi visoki rizik, ali i visoku nagradu ako ostvari svoj potencijal. Drugi igraè je dokazani sveuèilištarac koji zbog svojih nekih limitiranosti možda nikada neæe postati veæa zvijezda u ligi.

Bismack Biyombo je dakle tzv. “projekt”. Sa nepunih 19 godina ima strašne fizièke predispozicije za igru na poziciji “èetvorke”, a u nuždi i centra. Skoènost, brzina i ogroman raspon ruku mu omoguæuju da se brzo kreæe po terenu, skuplja skokove u obrani i napadu, te blokira lakoæom pokušaje protivnika. No napadaèka igra mu je još uvijek blago reèeno nerazvijena.

Kemba Walker je pak sveuèilišni prvak od prošle sezone. Strašno je brz te ima jako dobar ulaz pod koš i solidan šut. Igra srcem, te mnogi govore za njega da je roðeni pobjednik. Ipak, pitanje je hoæe li ikada do kraja razviti igraèke osobine razigravaèa igre, što mu je zbog skromne visine realna pozicija u NBA ligi. Na sveuèilištu je prije svega bio koš-igraè, no pitanje je koliko æe takvim stilom igre postiæi u nadmetanju s “velikim momcima”.

Dok je izbor Biyomba logièan zbog “propuha” na visokim pozicijama u rosteru Bobcatsa, izbor Walkera je donekle upitan. Ne toliko zbog igraèkih kvaliteta Walkera, koliko zbog èinjenice da je mjesto razigravaèa igre pozicija na kojem Bobcatsi trenutno imaju vjerojatno i najboljeg svog igraèa u liku DJ Augustina. Moguæe je da æe zato u svojoj rookie sezoni Walker biti korišten kao napadaèka injekcija s klupe koja bi sa serijom ubaèaja mogla promijeniti tijek utakmica. Biyombo bi, unatoè prilièno slaboj konkurenciji na svojoj poziciji, na poèetku mogao ulaziti s klupe ukoliko se ne pokaže barem donekle upotrebljivim u fazi napada.

Èinjenica je da su Jordanovi Bobcatsi u tzv. rebuildingu, tako da su možda i glavni favoriti za najvišu poziciju na draftu 2012. godine, za koji se najavljuje mnogo više talentiranih igraèa no što ih je bilo na ovogodišnjem draftu.

Igraèi pod ugovorom:

Bekovi: DJ Augustin, Matt Carroll, Gerald Henderson, Corey Maggette
Krilni igraèi
: DJ White, Boris Diaw, Tyrus Thomas, Eduardo Najera
Centri
: DeSagana Diop

Slobodni igraèi:

Zaštiæeni: Dante Cunningham
Nezaštiæeni: Kwame Brown, Domonic McGuire, Joel Przybilla, Garrett Temple

Latest Posts

NE PROPUSTITE