Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Analiza četvrte utakmice Miami – Indiana

Četvrta utakmica i treća nova postava Erika Spoelstre. U prvoj je počeo Shane Battier, u druge dvije Udonis Haslem, a sinoć je izostankom Chrisa Andersena u startnoj postavi utakmicu započeo Rashard Lewis, koji je u trećoj odradio dobar posao u obrani protiv Davida Westa, a i njegove stretch kvalitete omogućuju Heatu da više igraju svojim stilom.

Već je postalo Miamijevo pravilo da prvih nekoliko napada slažu za Chrisa Bosha, a isto se dogodilo i sinoć sa odličnim rezultatima za njih. Bosh pogađa dvije trice i jedan šut sa poludistance za 8:0 vodstvo Miamija, a Indiana u prve 3 minute gubi isto toliko lopti. Nakon timeouta kojeg je pozvao Frank Vogel Bosh i dalje nastavlja trpati i to preko Roya Hibberta. Postavlja se pitanje zašto West nije preuzeo Bosha kao ipak pokretniji igrač od Hibberta. Lewis, nekad davno jedan od najboljih šutera za tri poena u ligi više nije ni sjena toga što je pokazao i sinoć šutom 0/5 za tricu, a igra samo zato jer je ipak igrač kojega moraš pripaziti dubljim izlaskom na perimetar (što je dovoljno da se otvori viška prostora za LeBrona Jamesa i Dwyanea Wadea), te bi se na njemu isplatilo preuzeti rizik i svog zaštitnika obruča i reketa (Hibberta) ostaviti u pozadini.

Osim što ne uspijevaju složiti smislen napad jer gube lopte Pacersi nisu uspjeli prebaciti težinu igre na centre i njima spuštati lopte. Heat igra snažan presing na igrača s loptom, a povremeno i udvaja visoke igrače, i pokušaji spuštanja lopte na Hibberta završavali su izgubljenim loptama. Nejasno je i zašto Hibbert dolazi na visoki post primiti loptu, da bi je onda proslijedio tek prvom igraču do sebe. Nismo baš primijetili  nekakve pozadinske akcije kojima bi se netko oslobađao čuvara i izlazio na šut, niti su Pacersi „prodali“ gomilu cutova Miamiju, niti je Hibbert počeo šutirati trice pa da bi taj potez bio opravdan. Goste na životu drži West sa svojih 8 poena, te Paul George koji je tek nešto aktivniji nego inače, a Miami završava prvu četvrtinu vodstvom 27:19.

U drugoj četvrtini Spoelstra na parket šalje rezervnu postavu, ali ne sa korisnim Birdmanom već sa Haslemom, što klupa Pacersa predvođena Luisom Scolom jako dobro koristi, ali opet Scola ostaje bez upotrebljivih lopti na niskom bloku iako ima missmatch protiv Battiera kojega je svaki put kada bi dobio loptu lakoćom nadigrao 1 na 1 ili bi samo šutnuo preko njega. Miami i dalje drži vodstvo, a Pacersi sve manje sliče na sebe jer u napadu još nešto i igraju, dok u obrani ne mogu obraniti ništa, te ih spašava samo slabija večer Dwyanea Wadea kao lidera druge postave Miamija. Međutim, stvari dolaze na svoje kada trener Heata u igru opet ubacuje Bosha i Jamesa koji su iznijeli završnicu. Bosh završava prvo poluvrijeme sa 17 poena, James sa 15, dok su kod Pacersa raspoloženi samo George sa 11 poena i West sa 12. Miami vodi na poluvremenu 49:44.

Utakmica je praktički riješena u dvije početne minute treće četvrtine, serijom 7:0 Miamija, a onda se vodstvo i povećalo te je bilo 69:53. To je bilo dovoljno Heatu da održi takvu prednost do kraja jer kilavi napad Pacersa takvu prednost jako teško može smanjiti, posebno kada je jedini donekle raspoloženi igrač George koji pogađa nekoliko trica i skok šuteva, ali i Miami ima Jamesa koji stvari drži pod kontrolom. Približili su se Pacersi još jednom, sredinom zadnje četvrtine napravili su seriju 13:1, ali Bosh, James i društvo su utakmicu mirno priveli kraju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE