Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Analiza drafa: Phoenix Suns

Nakon što u netom završenoj sezoni Phoenix Sunsi nisu dohvatili doigravanje oèito je da Sunsi kreæu u obnovu ekipe. Jedini problem Sunsa bio je taj što su na draftu imali samo jedan izbor, te su njime izabrali krilo Kansasa Markieffa Morrisa. Prije drafta analitièari su predviðali da æe David Stern prije izreèi ime mlaðeg brata Marcusa, no Sunsi su se ipak odluèili za 7 minuta starijeg brata.

NBA draft 2011:

13 izbor – Markieff Morris

Iako su se potajno nadali da æe Kingsi i Jazzeri preskoèiti najboljeg strijelca NCAA-a Jimmera Ferdettea znali su da æe teško doæi do njega, te su se zadovoljili starijim bratom blizanaca Morris, Markieffom.

Morris je 208 centimetara visoki krilni igraè koji æe se odmah uklopiti u igru Sunsa. Odlièan je tricaš s obzirom na svoju visinu, te je u protekloj sezoni predvodio Kansas po postotku šuta za tri poena (25-59, 42,4 %).  Bit æe zanimljivo gledati pick ‘n pop koji æe Morris izvoditi s Nashom i kako æe igrati u kombinaciji s Fryeom koji je takoðer odlièan šuter za tri poena. Sunsi sada imaju možda i najbolju liniju visokih igraèa koji su sposobni pogaðati trice.

Inaèe, veæ se neko vrijeme šuška o tome kako æe Sunsi otkupiti ugovor Vincea Cartera, te da æe se on kao slobodan igraè prikljuèiti ekipi s najboljim omjerom u prošloj sezoni Chicago Bullsima.

Osim Cartera prema pisanju tamšnjih medija sredinu bi mogli promijeniti i Kanadski razigravaè Steve Nash, kao i Poljski centar Marcin Gortat, iako iz kluba dolaze informacije kako æe njih dvojica sigurno ostati u Phoenixu.

Igraèi pod ugovorom:

Branièi:
Steve Nash, Vince Carter (team option), Mickael Pietrus (player option), Josh Childress, Jared Dudley.
Krila: Hakim Warrick, Channing Frye.
Centri: Marcin Gortat, Robin Lopez.

Slobodni igraèi:

Zaštiæeni: Aaron Brooks
Nezatišæeni: Grant Hill

Latest Posts

NE PROPUSTITE