Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Analiza drafta: Chicago Bulls

Èelnici Chicago Bullsa su uzeli vjerojatno najzanimljivijeg i najpraæenijeg košarkaša nakon uvodnih 15 zvijezda. Rijeè je o Jimmyju Butleru, košarkašu koji je pažnju na sebe navukao svojom teškom životnom prièom, usprkos tome što je on uvijek to želio sakriti i ne prièati o tome.

NBA Draft 2011:

23. izbor – Nikola Mirotiæ
30. izbor – Jimmy Butler

Vrlo je malo ljudi koji do danas nisu pogledali film The Blind Side. U glavnoj ulozi simpatièna Sandra Bullock koja je dio životne prièe danas igraèa popularnog NFL-a, Michaela Ohera. Oher je bio izabran prije dvije godine na NFL draftu, kao 23. izbor. Danas je èlan Baltimore Ravensa.

Svi koji su gledali taj film (a koji niste toplo vam preporuèujem da ga pogledate) znate o èemu autor ovog teksta piše. Znate koliko težak put je imao Michael Oher. No ništa lakši nije imao ni junak ove prièe, Jimmy Butler. Prolazio je kroz slièan put, ostao je bez doma i obitelji, a njegova ‘Bullock’ je bila gospoða Michelle Lambert.

I slièno kao Oher Butler je morao prolaziti težak put da svojih snova, usprkos odreðenim limitima u košarci, Butler je veæ vrlo rano potvrdio da je veliki borac, osoba koja se ne predaje usprkos svim problemima. Igraè koji je, htio to ili ne, morao odrasti puno prije svojih vršnjaka, igraè koji æe na neki naèin biti ikona Bullsa, jer o njemu æe se zasigurno još pisati, a možda i snimati novi film.

No kao što je i sam Butler rekao da ne želi da se bilo tko sažali nad njegovim životom i ne želi to sve skupa potencirati neæu ni ja više. Butler je imao odliènu sveuèilišnu sezonu. U dresu Marquettea uspio se probiti meðu osam najboljih gdje su zaustavljeni od North Caroline. Jimmy je u prosjeku bilježio 15,7 poena, 6,1 skokova, 2,3 asistencije i 1,4 ukradenu loptu po susretu. Igraè koji je veæ prije prve službene utakmice osvojio srca mnogih navijaèa Bikova, a zasigurno æe osvojiti još po koje nakon prikazane igre.

U cijeloj toj prièi je zasjenjen crnogorski košarkaš Nikola Mirotiæ. Visoki krilni košarkaš, trenutno èlan madridskog Reala, po mnogim je struènjacima odlièna investicija za buduænost, no Nikola æe u najmanju ruku odraditi dolazeæu godinu u Europi, što zbog neiskustva i nespremnosti za najbolju ligu na svijetu, što zbog lockouta.

Za kraj možemo slobodno reæi kako su Bullsi napravili više nego dobar izbor na draftu. Uzeli su mladog i perspektivnog crnogorskog krilnog košarkaša, i srèanog igraèa koji æe se znat uklopiti u koncept Bullsa.

Igraèi pod ugovorom:
Branièi: Derrick Rose, Kyle Korver, Ronnie Brewer, CJ Watson, Keith Bogans.
Krila: Loul Deng.
Krilni centri i centri: Taj Gibson, Carlos Boozer, Omer Asik, Joakim Noah.

Slobodni igraèi:
Zaštiæeni: /
Nezaštiæeni: Rasual Butler, Brian Scalabrine, Kurt Thomas

Latest Posts

NE PROPUSTITE