Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Analiza drafta: Cleveland Cavaliers

Èelnici Cleveland Cavaliersa su na ovogodišnjem draftu imali èak èetiri izbora, po dva u svakoj rundi, ukljuèujuæi i prvi izbor kada su izabrali Kyriea Irvinga. Na kraju su u svoje redove doveli još dva košarkaša jer su 32. izbor mijenjali sa Magicom za zamjenu za dva izbora druge runde na sljedeæem draftu.

NBA draft 2011:

1. izbor – Kyrie Irving
4. izbor – Tristan Thompson
54. izbor – Milan Maèvan

Loptice su ovog ljeta na NBA lutriji bile doista naklonjene Cavaliersima, uz spomenuti prvi pick su imali i pravo na 4. izbor u prvoj rundi drafta. Dobili su tako odliène uvjete za rebuilding momèadi nakon odlaska LeBrona Jamesa.

Jasno je bilo kako æe struèni kadar iz Ohija uzeti kombinaciju razigravaèa i visokog košarkaša. Na kraju je bilo samo pitanje da li æe prvi izbor biti playmaker (Irving) ili visoki košarkaš (Derrick Williams).

Na kraju su se odluèili za Kyriea Irvinga, mladog playmakera kojeg mnogi veæ sada usporeðuju sa najkorisnijim igraèem lige, Derrickom Roseom. Mladi Australac je igraè oko kojega æe se zasigurno graditi nova momèad Clevelanda. No isto tako æe bit zanimljivo vidjeti za kojeg igraèa više neæe biti mjesta, jer u ekipi imaju mnogo razigravaèa. Najrealnija i najlogiènija opcija bi bio Baron Davis èiji ugovor za naredne tri sezone iznosi više od 42 milijuna amerièkih dolara. Uz to moramo dodati kako je u sastavu još i Ramon Sessions, dok eventualno treæeg organizatora igre može zaigrati i Daniel Gibson.

Ukoliko je prvi izbor bio oèekivan to zasigurno ne možemo reæi za èetvrti izbor Tristana Thompsona. No rijeè je o košarkašu koji æe zasigurno postati jedan od glavnih okosnica unutrašnje igre Cavaliersa u narednih 10 godina. Dodajmo i to kako su Cavaliersi uzeli i bivšeg košarkaša Hemofarma, Milana Maèvana, visokog krilnog košarkaša iznimno mekane ruke i odliènog pregleda igre. Meðutim vrlo je izgledno kako æe Maèvan prvo pokušati ostaviti dublji trag u Europi pa tek zatim se uputiti preko bare.

Što se tièe konaène ocjene vrlo je nezahvalno donijeti neke direktne zakljuèke. Mnogi su nakon drafta pisali da je možda bila bolja kombinacija sa Derrickom Williamsom kao prvim pickom i playmakerom na èetvrtom mjestu. U prvom redu je bio spomenut Brandon Knight. Ali na kraju možemo reæi kako je praksa u protekle dvije sezone bila na strani organizatora, pri èemu mislimo na Rosea i Walla, pa se tako vjerojatno nadaju i Cavaliersi da æe njihov novi razigravaè uspjeti podignut momèad kao što je Rose uèinio u Bullsima odnosno kao što polako Wall diže Wizardse, te æe samim time vratiti Cavalierse u vrh Istoka gdje je bio proteklih godina.

Igraèi pod ugovorom:

Branièi: Baron Davis, Daniel Gibson, Ramon Sessions, Manny Harris.
Krila: Christian Eyenga, Joey Graham, Luke Harangody, Antawn Jamison, Samardo Samuels, Jawad Williams.
Krilni centri i centri: J.J. Hickson, Ryan Hollins, Anderson Varejao, Semih Erden.

Slobodni igraèi:

Zaštiæeni: /
Nezaštiæeni: Anthony Parker, Alonzo Gee, Leon Powe.

Latest Posts

NE PROPUSTITE