Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Analiza drafta: Detroit Pistons

Detroit Pistonsi su jedna od ekipa koje su zasigurno trebale dobar draft kako bi vratili posrnulog diva na vrh. Ove su godine dobili tri pojaèanja, jednog igraèa iz prve runde i dvojicu iz druge runde.

NBA draft 2011:

8. izbor – Brandon Knight
33. izbor – Kyle Singler
52. izbor – Vernon Macklin

Osmi izbor ovogodišnjeg NBA drafta je 20-godišnji bek sa Kentuckyja, Brandon Knight. Ovaj igraè po svom stilu igre uveliko podsjeæa na svog novog suigraèa Rodneyja Stuckeyja, ponajprije po tome što su obojica combo guard te mogu igrati na pozicijama 1 i 2. Brandon, kao i Rodney ima dobru visinu za beka, vrlo je brz i eksplozivan. Njegova brzina mu pomaže na dobroj obrani u tranziciji i završavanju kontri, a ono po èemu je bolji od Stuckeyja je šut za tri poena. Njegove slabosti su da on zapravo i nije èisti playmaker jer nema tih kvaliteta koje krase jednog razigravaèa kao što su dodavanje, pregled terena i košarkaški IQ. No ovaj æe se momak sigurno razviti u dobrog igraèa ponajprije jer je radio sa jednim od najboljih trenera u NCAA, Johnom Caliparijem. Za usporedbu sa Caliparijem su radili igraèi tipa Derrick Rose, Tyreke Evans i prošlogodišnji prvi pick, John Wall.

Treæi izbor druge runde dolazi sa najtrofejnijeg sveuèilišta zadnjih par godina, Dukea, a njegovo ime je Kyle Singler. Najjaèa strana ovog niskog krila je pobjednièki mentalitet kojeg je pridobio na Dukeu tijekom svoje èetiri godine. Ima jako velik košarkaški IQ i ima dobar šut i solidne skakaèke moguænosti. No, Singleru fali atletiènosti i brzine, a njegova obrana nije toliko dobra, posebice u reketu. Vidjet æemo kakav doprinos Kyle može dati Pistonsima, ekipi koja cijeni uporne igraèe kao on.

Pred sam kraj drafta su Pistonsi dobili šansu da ugrabe još jednog sveuèilištarca, a dobili su ga u Vernonu Macklinu. Ovaj 208 cm visok krilni centar dolazi sa Floride, a krase ga impresivna fizièka snaga koja ga èini nadmoænim u reketu, gdje se i odvija veæina njegove igre. Tu je igru razvio dosta dobro, no izvan reketa igra škripi i tu reagira dosta loše. Njegov šut nije toliko dobar da može raširiti reket, pa su njegove moguænosti manje-više ogranièene na dva metra pod košem.

Ovim su draftom Pistonsi pokrili svaku poziciju pojedinaèno te su najavili dolazak nekih novih klinaca i odlazak stare generacije predvoðene Ripom Hamiltonom i Tayshaunom Princeom.

Igraèi pod ugovorom:

Bekovi: Richard Hamilton, Ben Gordon, Will Bynum, Terrico White, Jonas Jerebko
Krila: Austin Daye, Jason Maxiell, Greg Monroe, Charlie Villanueva
Centri: Ben Wallace

Slobodni igraèi:

Nezaštiæeni: Tracy McGrady, Tayshaun Prince, DaJuan Summers, Chris Wilcox
Zaštiæeni: Jonas Jerebko, Rodney Stuckey

Latest Posts

NE PROPUSTITE