Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Analiza drafta: Golden State Warriors

NBA momèad iz Golden Statea je prije samog drafta otkupila 39. izbor od Bobcatsa èime su izabrali 20-godišnjeg centra Jeremya Tylera. Uz to imali su i svoja dva izbora, po jedan u svakoj rundi.

NBA draft 2011:

11. izbor – Klay Thompson
39. izbor – Jeremy Tyler
44. izbor – Carles Jenkins

Kao 11. izbor na draftu su izabrali pouzdanog bek-šutera Klaya Thompsona, dok su u drugoj rundi odabrali još jednog branièa, Carlesa Jenkinsa te spomenutog centra koji je u protekloj sezoni igrao u Japanu.

Treba naglasiti kako momèad Warriorsa ima pod ugovorom još dva odlièna branièa, Stephena Curryja i Montu Ellisa. Posljednji se sve èešæe spominje u potencijalnim zamjenama meðu kojima je najzanimljivija bila ona sa Sixersima, odnosno navodnim dolaskom Andrea Iguodale.

Potez koji zasigurno ne bi iznenadio širu sportsku javnost s obzirom na dolazak mladog, potentnog i po mnogima najboljeg šutera na ovogodišnjem draftu Klaya Thompsona. Što se tièe Jenkinsa, vodstvo Golden Statea je odluèilo posegnuti u tom primjeru za rezervnim branièem koji trenutno nedostaje u momèadi.

U ovom trenutku je teško ocijeniti koliko æe ovogodišnji izbor poboljšati buduænost Warriorsa iz prostog razloga jer se oèekuju još poneke, mogli bi reæi i veæe, promjene u momèadi.

Igraèi pod ugovorom:

Branièi: Stephen Curry, Monta Ellis.
Krilna: Dorell Wright, Ekpe Udoh, Louis Amundson (player option).
Krilni centri i centri: David Lee, Andris Biedrins.

Slobodni igraèi:

Zaštiæeni:
Reggie Williams.
Nezaštiæeni: Vladimir Radmanovic, Al Thornton. Reggie Williams.

Latest Posts

NE PROPUSTITE