Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Analiza drafta: Houston Rockets

Nakon što se prošle godine nisu uspjeli plasirati u doigravanje, Houston Rocketsi su poèeli sa restrukturiranjem ekipe. Došlo je do promjene na trenerskoj poziciji te je Ricka Adelmana zamijenio Kevin McHale. Pred sam draft napravili su zanimljivu razmjenu u kojoj su dobili Flynna i 20. izbor (Donatas Motiejunas) od Minnesote, u zamjenu za Brada Millera, 23. (Nikola Mirotiæ), te 38. izbor na ovogodišnjem draftu i buduæi izbor prve runde. Mišljena struènjaka su podijeljena jer iako su se pojaèali na krilnim pozicijama, ostali su dosta kratki na poziciji centra gdje se veæ duže vrijeme èeka na Yao Minga.

NBA draft 2011:

14. izbor – Marcus Morris
20. izbor – Donatas Motiejunas
38. izbor – Chandler Parsons

Marcus Morris našao se jednu poziciju ispod brata blizanca i kao 14. izbor pojaèat æe Huston na krilnim pozicijama. Krasi ga visoka košarkaška inteligencija, raznovrsnost u napadu, ambicioznost i radna etika. Od igraèa u ligi podsjeæa na Ala Harringtona te æe se u ekipi Rocketsa za poziciju boriti sa Scolom. Kako bi više mogao igrati na poziciji niskog krila morat æe poraditi na šutu sa distance, no nema sumnje da su Rocketsi u njemu dobili zahvalnog igraèa koji je po mišljenjima struènjaka trebao biti izabran u ranijem stadiju drafta.

U razmjeni sa Minnesotom Rocketsi su dobili 20. pick na kojem se našao Donatas Motiejunas kojeg za sada smatraju lošijom kopijom Andree Bargnanija. Visok igraè sa puno napadaèkih oružja od kojeg Rocketsi oèekuju puno u buduænosti. Za sad je još “premekan” za NBA ligu te mora poraditi na svojim skakaèkim sposobnostima te je realna opcija da još neko vrijeme igra u Europi.

Kao 38. izbor druge runde Rocketsi su izabrali Chandlera Parsonsa sa sveuèilišta Florida. Odlièan dodavaè, raznovrstan te sa dobrim šutem za 3 poena. Istaknuto se u odluèujuæim trenutcima, te koji je izabran za SEC-ovog igraèa godine.

Igraèi pod ugovorom:

Branièi: Kevin Martin, Kyle Lowry, Jonny Flynn, Goran Dragiæ, Courtney Lee, Terrence Williams
Krila: Luis Scola, Jordan Hill, Patrick Patterson , Chase Budinger
Centri: Hasheem Thabeet

Slobodni igraèi:

Zaštiæeni: /
Nezaštiæeni: Chuck Hayes, Yao Ming

Latest Posts

NE PROPUSTITE