Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Analiza drafta: Los Angeles Clippers

Prema mnogima uvjerljivo najveæi gubitnik na draftu ispala je manje poznata ekipa iz grada anðela. Istina, nikako nisu mogli znati da æe dobiti prvi izbor na draftu (šanse su im bile minimalne, toènije 2,8%), ali kada je bilo oèito da neæe dohvatiti doigravanje zašto nisu mogli izdržati sezonu do kraja s Baronom Davisom kao startnim organizatorom igre. Na draftu je bilo mnogo talentiranih razigravaèa, te su nakon kraja sezone razmjenama mogli doæi do boljeg izbora na draftu koji bi im osigurao nekog kvalitetnog mladog igraèa koji bi toj mladoj i poletnoj ekipi dao još veæi potencijal da nešto postignu u buduænosti.

NBA draft 2011:

37. izbor – Trey Thompkins
47. izbor – Travis Leslie

Ova dva izbora Clippersi su dobili razmjenama, njihov originalni izbor (38. pick) otišao je u Houston za 47. kojim su izabrali Lesliea, dok su 37. izbor dobili od Detroita.

Thompkins je igraè koji dolazi sa sveuèilišta Georgia i igra na poziciji krilnog centra. Clippersi na toj poziciji imaju odliènog Griffina, te je jasno da æe Thompkins biti njegova zamjena. S obzirom na igraèki kadar Clippersa na centarskim pozicijama Thompkins bi trebao dobiti priliku pokazati što zna. S druge strane Leslie može igrati na pozicijama beka šutera i niskog krila, te ga analitièari usporeðuju s Kelenom Azubuikeom. Odlièan je atleta i u njegovoj igri èesto možemo vidjeti atraktivna zakucavanja, tako da su Clippersi dobili još jednog atraktivnog dunkera. Odlièna vijest za navijeaèe je ta da je pokazao velik napredak u igri izmeðu dvije NCAA sezone, pa se mogu nadati da æe mu se igra razvijati uzlaznom putanjom i kad izaðe na NBA parkete.

Clippersi su dobili dva igraèa koji æe im dati širinu i pojaèati klupu, no definitivno ostaje gorak okus ako znate da je ta ekipa trebala imati Kyriea Irvinga u kombinaciji s Blakeom Griffinom i Ericom Gordonom. Dobra vijest za njih je da je DeAndre Jordan zaštiæen slobodni igraè, te bi zbog toga trebao nositi dres Clippersa i u narednim godinama.

Igraèi pod ugovorom:

Branièi: Mo Williams, Randy Foye, Eric Gordon, Eric Bledsoe, Willie Waren
Krila: Ryan Gomes, Al-Farouq Aminu
Krilni centri i centri: Chris Kaman, Blake Griffin, Brian Cook

Slobodni igraèi:

Zaštiæeni: DeAndre Jordan
Nezaštiæeni: Brian Cook, Jamario Moon, Craig Smith

Latest Posts

NE PROPUSTITE