Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Analiza drafta: Memphis Grizzlies

Grizzliesi su se ove godine naèekali dok nisu dobili pravo da biraju na draftu. Imali su pravo tek na èetrdeset  i deveti izbor, a buduæi da su dobro izbalansirana ekipa što su najbolje pokazali u ovogodišnjem doigravanju kao i u zadnjim utakmicama prije samog doigravanja, za ovaj draft i nisu bili previše zainteresirani te su se sa svojim izborom odluèili kockati.

NBA draft 2011:

49. izbor – Josh Selby

Josh Selby je dvadesetogodišnji braniè koji je odigrao samo jednu sezonu za Kansas Jayhawkse, s prosjekom od 8 koševa i 2 asistencije za 20 minuta u igri. Ove podatke treba uzeti uvjetno buduæi da je Selby odigrao samo 26 od 38 utakmica Jayhawksa, zbog dva razloga – suspenzije od 9 utakmica i ozljede.

Suspendiran je nakon višemjeseène istrage koju je provela NCAA, istražujuæi Selbyevo poznanstvo s Robertom “Bayem”  Frazirom, koji je inaèe i business manager zvijezde Knicksa Carmela Anthonyja, takoðer Selbyjeva dobrog prijatelja. U cijeloj prièi ništa ne bi bilo sporno da Selbyjeva majka nije od Fraziera tražila da on u svojoj kuæi prima sve sveuèilišne trenere koji su došli na razgovor s Joshom. NCAA je presudila kako Selby mora platiti kaznu u iznosu od oko èetiri i pol tisuæe dolara i suspendirala ga na devet utakmica.

Iako je igrao za Jayhawkse, jednu od najboljih i najbolje praæenih sveuèilišnih košarkaških ekipa u SAD-u, zajedno sa Markieffom i Markusom Morrisom, koja su oba bili lottery izbori, Markieff je kao trinaesti izbor otišao u Sunse, a Markus kao èetrnaesti u Rocketse, Selby nije svojim vještinama zadivio skaute. Otišavši nakon godine dana na sveuèilištu u Grizzliese, koji na njegovoj poziciji imaju boljih rješenja, teško da æe upasti u startnu petorku, a neæe mu pomoæi ni èinjenica da je prije drafta odbio magnetsku rezonancu koljena, tako još poveæavajuæi sumnje u težinu svoje ozljede, a tu su još i problemi s karakterom.

Sve u svemu, Grizzliesi od ovog drafta nisu puno oèekivali, a sudeæi po viðenom niti dobili osim još jednog igraèa iz Kansasa koji æe se tako pridružiti Xavieru Henryju i Darrellu Arthuru.

Igraèi pod ugovorom :

Branièi: Mike Conley, Ishmael Smith, Xavier Henry, O. J. Mayo, Greivis Vasquez
Krila
: Rudy Gay, Sam Young, Tony Allen
Krilni centri i  centri
: Darrell Arthur, Zach Randolph

Slobodni igraèi:

Zaštiæeni: Marc Gasol, Hamed Haddadi
Nezaštiæeni: Shane Battier, Leon Powe

Latest Posts

NE PROPUSTITE