Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Analiza drafta: New Jersey Nets

Netsi su, s obzirom da su mijenjali svoje pickove u zamjeni za Derona Williamsa, prošli jako dobro na ovogodišnjem draftu. Par minuta prije drafta su dobili 25. izbor u zamjenu za 27. izbor i izbor druge runde drafta 2014. godine.

NBA draft 2011:

25. izbor – Marshoon Brooks
31. izbor – Bojan Bogdanoviæ
36. izbor – Jordan Williams

Nakon što su poslali 27. izbor u Boston, Netsi su dobili 25. izbor i njime birali Marshoona Brooksa. Ovaj šuter po stilu igre prema mnogim NCAA struènjacima neodoljivo podsjeæa na Kobea Bryanta. Prednosti su mu veoma dobar šut i dobre skakaèke sposobnosti za jednog šutera. Njegov svestran šut mu omoguæuje pogaðanje iz tranzicije, a katkada se može iskrasti i sa blokadom. Slabosti su nedovoljna snaga i loša obrana koja ga je koštala višeg picka.

Prvi izbor druge runde je bio naš Bojan Bogdanoviæ, izvorno izabran od Miami Heata, ali je nakon dvije zamjene stigao u Netse. Èelnici Netsa su se veæ oduševili Bojanom, te su najavili da æe ga u Newark dovesti odmah sljedeæe godine. O ovom igraèu poznavatelji košarke u Hrvatskoj znaju veæ dosta, pa se zna da je rijeè o veoma dobrom šuteru koji je sposoban pucati iz driblinga, iskrati se svom èuvaru i sebi iskreirati šut. Osim šuta, Bojan je i solidan skakaè za svoju poziciju. Slabosti su nedovoljna atletiènost za NBA i loša obrana jedan na jedan. Bojan æe se još razvijati, a razvoj æe nastaviti u Turskoj u Fenerbahèeu, gdje se pridružio koloniji Hrvata koju èine Roko Ukiæ, Marko Tomas i trener Neven Spahija.

Kao 36. pick Netsi su uzeli Jordana Williamsa. Ovaj krilni centar sa Marylanda je nevjerojatno atletièan igraè sa veoma dobrom igrom u reketu, koja se istièe u njegovim skakaèkim sposobnostima i dobrom igrom pod košem. No njegova igra leðima pod košem je dosta ogranièena, što mu je ujedno najveæa mana. Mnogi mu analitièari sputavaju i obranu, no vrijeme æe reæi da li su bili u pravu.

Netsi se oèigledno okreæu gradnji ekipe oko Derona Williamsa i Brooka Lopeza sa mladim, raznovrsnim igraèima. Ono što muèi Netse zadnjih godina je jedna od najlošijih obrana koja prima previše koševa i ne krade dovoljno lopte. Pitanje je hoæe li ovi mladiæi odmah dati rezultata, pa se oèekuje da æe Netsi i dalje nastaviti sa slabijim izdanjima u obrambenom dijelu igre.

Igraèi pod ugovorom:

Branièi: Deron Williams, Anthony Morrow, Jordan Farmar, Sundiata Gaines.
Krila: Damion James, Travis Outlaw.
Centri: Brook Lopez, Johan Petro.

Slobodni igraèi:

Nezaštiæeni: Ben Uzoh, Saša Vujaèiæ, Mario West, Stephen Graham, Kris Humphries.
Zaštiæeni: Dan Gadzuric.

Latest Posts

NE PROPUSTITE