Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Analiza drafta: New York Knicks

Èelnici NBA momèadi iz New Yorka su sa 17. izborom na ovogodišnjem NBA draftu iznenadile mnoge struènjake, ali i simpatizere NBA lige. Na draftu gdje su prednjaèili europski talenti i talentirani ofenzivni branièi, Knicski se nisu odluèili za niti jednu spomenutu kategoriju, veæ su posegnuli za dodatnim pojaèanjem u obrani.

NBA draft 2011:
17. izbor – Iman Shumpert
45. izbor – Josh Harrellson

U prvu redu veoma zaèuðujuæi izbor, Iman Shumpert je definitivno bio najperspektivniji obrambeni braniè na ovogodišnjem draftu, meðutim vrlo malo ljudi je vjerovalo da æe se jedna napadaèka momèad odluèiti za takav podosta riskantan potez. Riskantam iz razloga što su mogli iæi na neku sigurniju soluciju, izabrati igraèa koja æe se lakše prilagoditi sustavu igre koju prakticiraju Knicski.

Meðutim treba podsjetiti kako æe Shumpert imati na treninzima moguænost uèiti od dvojice iskusnih superzvijezda Carmela Anthonya i Chaunceya Billupsa. Njihovo znanje i iskustvo bi moglo donijeti Shumpertu dodatnu dimenziju u njegovoj igri, poboljšati napad èime bi Knicski dugoroèno dobili jednog kompletnog organizatora igre. Navodno je Shumpert na jednom od work-outova prije drafta igrao jedan na jedan s Jimmerom Fredettom, te je Shumpert navodno potpuno zaustavio najboljeg strijelca sveuèilišne košarke u protekloj sezoni. Još jedna informacija u nizu koja potvrðuje individualnu kvalitetu Imana u obrani.

No treba isto tako naglasiti kako su u protekloj sezoni èelnici Knicksa kao 39. izbor izabrali Landrya Fieldsa, košarkaša koji tada prema mnogim analizama nije bio spomenut niti meðu sto košarkaša za predstojeæi draft, dok je na kraju u èak dva navrata bio imenovan najboljim novakom mjeseca u istoènoj konferenciji, te sasvim zasluženo na kraju sezone bio imenovan i u najbolju petorku novaka.

Knicksi su u ovom draftu dobili i bivšeg igraèa Kentuckyja, Josha Harrellsona. Njega su originalno na draftu birali Hornetsi sa ukupno 45. izborom te ga zatim mijenjali u Knickse za odreðeni novèani iznos. Harrellson ima dovoljno snage i težine za jednog NBA centra, no mnogi mu spoèitavaju nedovoljne atletske sposobnosti za natjecanje na najvišoj razini. Zna realizirati prilike koje dobije ispod koša i vrlo je dobar u napadaèkom skoku, no za minutažu u NBA ligi mora popraviti šut s polu-distance i poboljšati svoju igru u obrani.

Izbor koji je izazvao brojne kritike, meðutim izbor koji bi u dolazeæem vremenu mogao jako promijeniti sliku Donniea Walsha. Ukoliko se Shumpert neæe uspijeti izdignuti iz NBA prosjeka, taj æe draft izbor zauvijek ostati kao dobar pokušaj, dok ukoliko Iman popravi napadaèki segment igre, vrlo lako bi se mogao oznaèiti kao dobra kraða drafta 2011. godine.

Igraèi pod ugovorom:

Branièi: Toney Douglas, Chauncey Billups, Landry Fields, Andy Rautins.
Krila: Bill Walker, Carmelo Anthony, Renaldo Balkman.
Krilni centri i centri: Amar’e Stoudemire, Ronny Turiaf (Player Option).

Slobodni igraèi:

Zaštiæeni: /
Nezaštiæeni:
Anthony Carter, Roger Mason Jr., Derrick Brown, Jared Jeffries, Shawne Williams, Shelden Williams.

Latest Posts

NE PROPUSTITE