Wednesday, May 8, 2024

ZADNJE OBJAVE

Analiza drafta: Oklahoma City Thunder

Iako je prošlogodišnja sezona po Thunder završila porazom u finalu Zapadne konferencije od u tom trenutku kvalitetnije ili barem sigurno iskusnije ekipe Dallasa svi oni koji simpatiziraju ovu ekipu mogu biti zadovoljni sa rezultatima koji su postignuti. 55 pobjeda u regularnoj sezoni, napredak za dvije faze u odnosu na doigravanje od prije 2 godine, a sve to uz sustavni napredak i povjerenje u mlade igraèe koji iz godine u godinu pružaju sve bolje rezultate.

NBA draft 2011:

24. izbor – Reggie Jackson

Kao 24. pick na ovogodišnjem draftu izabran je Reggie Jackson, junior sa sveuèilišta Boston. Razigravaè koji je prošle godine bilježio 18,2 poena, 4,3 skoka, 4,5 asista i 1,1 ukradenu loptu za 34 minute igre. Prije odlaska na draft nastupio je u 99 sveuèilišnih utakmica kroz tri godine igranja te je za 28 minuta na terenu postizao 12,7 poena uz 4,4 skoka te 3,5 asistencije po utakmici.

Atletski razigravaè koji sa 21. godinom ima ogroman raspon ruku te zavidnu brzinu koja mu omoguæuje da bez veæih problema prodire u reket te pronalazi svoje suigraèe. Kako bi podigao svoju igru na višu razinu mora poraditi na šutu (27% šuta za tri poena), te mora sazreti po pitanju košarkaške inteligencije i razigravaèkih sposobnosti. Od èelnika Thundera saznajemo kako su jako uzbuðeni po pitanju Reggieja Jacksona te kako u njemu dobivaju “mladog, atletski nadarenog igraèa koji je raznovrstan i koji ima potencijala za postati dobar igraè, te koji ima puno mjesta za napredak”, no ostaje pitanje gdje æe se za njega naæi pozicija u momèadi ukoliko Oklahoma ne razmjeni Maynora ili Sefoloshu.

Igraèi pod ugovorom:

Branièi: Russell Westbrook, Robert Vaden, Nate Robinson, Eric Maynor Royal Ivey, James Harden
Krila: Kevin Durant, Thabo Sefolosha
Krilni centri i centri: Kendrick Perkins, Nazr Mohammed, Cole Aldrich, Serge Ibaka, Nick Collison, BJ Mullens

Slobodni igraèi:

Zaštiæeni: Daequan Cook
Nezaštiæeni: /

Latest Posts

NE PROPUSTITE