Monday, November 28, 2022

ZADNJE OBJAVE

Analiza drafta: Oklahoma City Thunder

Iako je prošlogodišnja sezona po Thunder završila porazom u finalu Zapadne konferencije od u tom trenutku kvalitetnije ili barem sigurno iskusnije ekipe Dallasa svi oni koji simpatiziraju ovu ekipu mogu biti zadovoljni sa rezultatima koji su postignuti. 55 pobjeda u regularnoj sezoni, napredak za dvije faze u odnosu na doigravanje od prije 2 godine, a sve to uz sustavni napredak i povjerenje u mlade igraèe koji iz godine u godinu pružaju sve bolje rezultate.

- Advertisement -

NBA draft 2011:

24. izbor – Reggie Jackson

Kao 24. pick na ovogodišnjem draftu izabran je Reggie Jackson, junior sa sveuèilišta Boston. Razigravaè koji je prošle godine bilježio 18,2 poena, 4,3 skoka, 4,5 asista i 1,1 ukradenu loptu za 34 minute igre. Prije odlaska na draft nastupio je u 99 sveuèilišnih utakmica kroz tri godine igranja te je za 28 minuta na terenu postizao 12,7 poena uz 4,4 skoka te 3,5 asistencije po utakmici.

- Advertisement -

Atletski razigravaè koji sa 21. godinom ima ogroman raspon ruku te zavidnu brzinu koja mu omoguæuje da bez veæih problema prodire u reket te pronalazi svoje suigraèe. Kako bi podigao svoju igru na višu razinu mora poraditi na šutu (27% šuta za tri poena), te mora sazreti po pitanju košarkaške inteligencije i razigravaèkih sposobnosti. Od èelnika Thundera saznajemo kako su jako uzbuðeni po pitanju Reggieja Jacksona te kako u njemu dobivaju “mladog, atletski nadarenog igraèa koji je raznovrstan i koji ima potencijala za postati dobar igraè, te koji ima puno mjesta za napredak”, no ostaje pitanje gdje æe se za njega naæi pozicija u momèadi ukoliko Oklahoma ne razmjeni Maynora ili Sefoloshu.

Igraèi pod ugovorom:

Branièi: Russell Westbrook, Robert Vaden, Nate Robinson, Eric Maynor Royal Ivey, James Harden
Krila: Kevin Durant, Thabo Sefolosha
Krilni centri i centri: Kendrick Perkins, Nazr Mohammed, Cole Aldrich, Serge Ibaka, Nick Collison, BJ Mullens

Slobodni igraèi:

Zaštiæeni: Daequan Cook
Nezaštiæeni: /

Latest Posts

NE PROPUSTITE