Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Analiza drafta: Orlando Magic

Orlando Magic je nakon razoèaravajuæe sezone odluèan u pokušaju da osnaži momèad i tako osigura ostanak svoje zvijezde, Dwighta Howarda, u klubu i nakon ljeta 2012. U nedostatku svog izbora prve runde drafta, priskrbili su si tradeom barem onaj s poèetka druge runde od Cleveland Cavaliersa.

NBA draft 2011:

32. izbor – Justin Harper
53. izbor – DeAndre Liggins

Orlando je, s obzirom na to da su im oba izbora bila u drugoj rundi, prema mnogima napravio veoma dobar posao. Ipak, ni Harper ni Liggins nisu igraèi koji æe uvjeriti Howarda da produži ugovor s klubom.

Justin Harper još je jedna “èetvorka” sa pretežito vanjskom igrom. Nema sumnje da su Orlando i strategija Stana Van Gundyja idealna destinacija za takav tip igraèa. Prije svega je odlièan šuter, koji je za tri poena na zadnjoj godini na sveuèilištu gaðao èak 49%. S druge strane, nedostaju mu atletske sposobnosti i visina za borbu pod koševima. Ako ostvari svoj potencijal, Harper bi mogao biti upotrebljiv igraè u sistemu Orlanda dugi niz godina.

DeAndre Liggins je bek šuter odliène visine i raspona ruku kojem je igra u obrani najjaèa strana. Orlando je defenzivno veoma deficitaran na vanjskim pozicijama što bi moglo Ligginsu odškrinuti vrata rostera i minuta na parketu sljedeæe sezone (ukoliko je bude, naravno). Dok je obrambeno kvalitetan, ofenzivna igra mu je prilièno nerazvijena. Pritom posebno treba spomenuti slab šut iz igre, a i sa linije slobodnih bacanja (64%) za jednu “dvojku”.

Igraèi pod ugovorom:

Branièi: Gilbert Arenas, Jameer Nelson, J.J. Redick, Chris Duhon, Quentin Richardson
Krila: Hedo Turkoglu
Krilni centri i centri: Dwight Howard, Brandon Bass, Ryan Anderson, Daniel Orton

Slobodni igraèi:

Zaštiæeni: /
Nezaštiæeni: Malik Allen, Earl Clark, Jason Richardson

Latest Posts

NE PROPUSTITE