Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Analiza drafta: Philadelphia 76ers

Philadelphia je obavila više nego solidan posao na ovogodišnjem draftu u Prudential centru. Uzeli su dva mlada, perspektivna centra, Nikolu Vuèeviæa i domaæeg deèka Lavoya Allena.

NBA draft 2011:

16. izbor – Nikola Vuèeviæ
50. izbor – Lavoy Allen

Kao 16. izbor su uzeli roðenog Švicarca podrijetlom iz Crne gore koji je u drugoj godini na sveuèilištu Southern California bilježio double-double prosjek od 17 poena i 10 skokova po susretu. Inaèe rijeè je o veoma perspektivnom centru viskom 213 centimetara i košarkašu koji je poznat po više nego solidnom šutu izvana. Tricu je u protekloj sveuèilišnoj sezoni šutirao 29/83, odnosno 34,9%. Ovih dana se inaèe na službenoj stranici NBA lige provodi jedna veoma zanimljiva anketa koja ispituje koji od igraèa koji je izabran nakon 15. mjesta æe imati najveæi utjecaj na svoju momèad. I meðu ponuðenima je i Crnogorac, što dodatno potvrðuje kako je rijeè o košarkašu koji bi mogao napraviti više nego solidnu NBA karijeru.

Struèni kadar Sixersa se i u drugoj rundi drafta odluèio posegnuti za centrom. S obzirom da je trenutno prvi centar momèadi Spencer Hawes (inaèe zaštiæeni slobodni igraèi), a zamjena mu je Marresse Speights, dvojica košarkaša na kojima je teško graditi optimizam za bolje dolazeæe dane, odluke Sixersa na draftu potpuno su razumljive. Odluèili su uzeti domaæeg deèka, sa sveuèilišta Temple Lavoya Allena. Allen je u protekloj sezoni skupio rekordni broj skokova na spomenutom sveuèilištu, u èetiri godine je uhvatio 1147 lopti. Košarkaš koji je oznaèen kao limitiran napadaè, ali i košarkaš koji ima odlièan osjeæaj za zaustavljanje protivnièkih pokušajeva šuta.

Mnogo se ovih dana piše o Andreu Iguodale, kao moguæem košarkašu koji bi mogao zamijeniti sredinu. Problem je njegov višegodišnji ugovor potpisan sa Sixersima, a isto tako u svim tim špekulacijama se spominje i odlièni braniè Warriorsa, Monta Ellis.

Igraèi pod ugovorom:

Branièi:
Jrue Holiday, Jodie Meeks, Louis Williams.
Krila:
Evan Turner, Andre Iguodala, Craig Brackins, Andres Nocioni.
Krila i krilni centri:
Marreese Speights, Elton Brand.

Slobodni igraèi:

Zaštiæeni: Thaddeus Young, Spencer Hawes.
Nezaštiæeni: Antonio Daniels, Jason Kapono, Darius Songaila, Tony Battie.

Latest Posts

NE PROPUSTITE