Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Analiza drafta: Sacramento Kings

Sacramento je uoèi samog drafta potegnuo za odreðenim promjenama u momèadi. U trostrukoj zamjeni sa Bobcastima i Bucksima su umjesto sedmog izbora na kraju birali kao deseti, a napravili su i manju rošadu u momèadi, Beno Udrih je otišao u Buckse, dok je iz spomenute momèadi došao John Salmons.

NBA draft 2011:

10. Izbor – Jimmer Fredette
35. Izbor – Tyler Honeycutt
60. Izbor – Isiah Thomas

Promjene u vrijeme drafta:
Došli: John Salmons (Bucks)
Otišli: Beno Udrih (Bucks)

Èelnici Kingsa su u svoje redove doveli najboljeg strijelca sveuèilišnog natjecanja u protekloj sezoni Jimmera Fredetta. Bivšeg organizatora igre sveuèilišta BYU su tako ‘ukrali‘ Utah Jazzu koji je po tiho najavljivalo da æe ga izabrati kao treæi izbor, meðutim na kraju su promijenili taktiku i nadali se da æe ga uspjeti dobiti kao 12. izbor. Meðutim, dovoljno s(p)retni su bili ljudi u Sacramentu i ugrabili odliènu priliku za novim odliènim branièem.

Odlaskom Bene Udriha su otvorili dodatno prostor na mjestu razigravaèa igre, i prema trenutnoj situaciji bi Sacramento mogao imati kraljevski bekovski par Tyreke Evans-Jimmer Fredette. Uz to možemo pridodati bivšeg branièa Bucksa, Johna Salmonsa i zaštiæenog slobodnog igraèa Macrusa Thorntona.

U drugoj rundi su momèad dopunili sa krilnim košarkašem Tylerom Honeycuttom sa sveuèilišta UCLA. Rijeè je o 20-godišnjem košarkašu koji ima više nego solidan šut, a uz to spominje ga se i kao radoholièara, odnosno igraèa koji æe zasigurno dodatno poraditi na svojoj igri.

Teško je prokomentirati odluku Sacramenta jer i dalje postoji moguænost odreðenih promjena u momèadi, meðutim spomenuti kraljevski par barem na papiru to za sada nije. Dva igraèa koja trebaju što više loptu u svojim rukama ne daju dojam prevelikog optimizma, no vidjeti æemo kako æe stvar funkcionirati na parketu.

Igraèi pod ugovorom:

Branièi: Tyreke Evans, John Salmons, Pooh Jeter (Team option), Jermaine Taylor, Francisco Garcia.
Krila: Omri Casspi, Donte Greene,Darnell Jackson, Jason Thompson.
Krilni centri i centri: DeMarcus Cousins

Slobodni igraèi:

Zaštiæeni: Marcus Thornton.
Nezaštiæeni: Samuel Dalembert.

Latest Posts

NE PROPUSTITE