Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Analiza drafta: San Antonio Spurs

Èelnici San Antonio Spursa su uoèi ovogodišnjeg drafta napravili “jednu od najtežih odluka u povjesti franšize” te su nakon mnogobrojnih glasina o razmjeni Parkera i Jeffersona poslali Georgea Hilla, koji je jednom prilikom dobio status omiljenog igraèa Gregga Popovicha, u Indianu u zamjenu za 15. i 42. pick na draftu te prava na Erazema Lorbeka.

NBA draft 2011:

15.izbor – Kawhi Leonard
29. izbor – Corey Joshep
42. izbor – Davis Bertans
59. izbor – Adam Hanga
Erazem Lorbek

U dvije godine igranja za San Diego state, Leonard je u prosjeku bilježio 14,7 poena , 10,3 skoka i 2,2 asistencije po utakmici. Vrlo dobar skakaè na poziciji krila, sa samo 19 godina te sa odliènim atletskim sposobnostima i rasponom ruku te dobrom igrom u obrani èini se kao buduænost ove ekipe. Od trenutnih NBA igraèa dobio je usporedbu sa Geraldom Wallaceom te æe se sa Jeffersonom boriti za poziciju u momèadi. Vanjski šut je podruèje igre na kojem ima još dosta za raditi te ostaje za vidjeti kako æe se snaæi da veæ u prvoj godini igranja u ligi nastupa za ekipu èije vrijeme polako otkucava i koja titule treba odmah.

Kao 29. izbor na draftu Spursi su odabrali Coreya Joshepa, freshmana sa sveuèilišta Texas. Iako se èini kako je pred njime još dosta posla na njegova leða pada teret da pokuša nadomjestiti sav posao koji je Hill radio za Spurse. Nastupajuæi za Texas bilježio je 10,4 poena i 3 asista po utakmici uz 41,3% za tricu. Ako se neko u NBA ligi smije pohvaliti sa izborom razigravaèa na draftu to je onda Gregg Popovicha (Parker, Hill) tako da je u njegov izbor teško sumnjati.

Davis Bertans, krilo iz Latvije takoðer dolazi u Spurse kao dio zamjene za Hilla. Odabran kao 42. pick od strane Pacersa, u prošloj sezoni nastupio je za tri ekipe i u 27 utakmica na terenu provodio nešto preko 12 minuta sa 5,7 poena, 1,9 skokom i 0,5 asista po utakmici. 18 godina star igraè koji æe se sigurno još neko vrijeme kaliti u Europi prije polaska u NBA ligu.

U drugoj rundi Spursi su kao 59. pick birali Adama Hangu iz Maðarske koji može igrati na pozicijama šutera i krila. Predstavio se kao “raznovrsno krilo sa solidnom obranom“. Kao i Bertans razvijat æe se u Europi prije polaska “preko bare”.

Spursi su takoðer stekli na prava draftiranja Erazema Lorbeka, krilnog centra iz Slovenije koji je veæ duže vrijeme jedan od ponajboljih centara Europe te za kojeg èelnici Spursa misle da je “izuzetno efikasan igraè za kojeg se nadaju da æe im se pridružiti u buduænosti.”

Igraèi pod ugovorom:

Branièi: James Anderson, Tony Parker, Manu Ginobili, Danny Green, Gary Neal
Krila: Tim Duncan, Richard Jefferson, Matt Bonner, Da’Sean Butler
Centri: Antonio McDyess, Tiago Splitter, DeJuan Blair

Slobodni igraèi:

Zaštiæeni: /
Nezaštiæeni: Steve Novak, Chris Quinn

Latest Posts

NE PROPUSTITE