Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Analiza drafta: Toronto Raptors

Toronto Raptorsi su ovaj draft imali samo jedan izbor, i to peti. Izabrali su igraèa koji æe za njih moæi nastupati sljedeæe godine, pa praktièno za sljedeæu godinu nisu napravili ništa na planu izgradnje ekipe uz draft, pa im preostaju jedino moguæe razmjene igraèa s drugim ekipama te potpisivanje slobodnih igraèa.

NBA draft 2011:

5. izbor – Jonas Valanciunas

Litavski centar koji je nastupao za Lietuvos Rytas je tip igraèa kojeg biraju Raptorsi. Centar koji po visini picka i poziciji podsjeæa na Andreu Bargnanija ipak nije njegov tip, a razlikuju se ponajprije po tome što je Jonas veæi, i njegov šut se ponajprije odnosi na skok-šuteve, horoke i polaganja u blizini koša, ali i na odlièan šut sa linije slobodnih bacanja. Tu je još i dobar osjeæaj za skok i uklapanje u pick-and-roll i pick-and-pop igru. Kao i veæini igraèa iz Europe, fali mu snaga i obrana pod košem, ali ovoga momka krasi upornost te æe svojim radom zasigurno nadoknaditi svoje nedostatke.

Raptorsi nemaju novog igraèa oko koga bi mogli graditi svoju igru, pa æe sljedeæe sezone prema brojnim predviðanjima uzeti neslavnu titulu najlošije ekipe od Clevelanda Cavaliersa, koji su u ovogodišnjem draftu puno bolje prošli.

Igraèi pod ugovorom:

Branièi: Jerryd Bayless, DeMar DeRozan, Jose Calderon, Leandro Barbosa.
Krila: Ed Davis, Amir Johnson, James Johnson, Linas Kleiza.
Centri: Andrea Bargnani, Solomon Alabi.

Slobodni igraèi:

Nezaštiæeni: Reggie Evans, Alexis Ajinca.
Zaštiæeni: Sonny Weems, Joey Dorsey, Julian Wright.

Latest Posts

NE PROPUSTITE