Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Analiza drafta: Utah Jazz

Utah Jazz, nakon sezone u kojoj su ostali bez legendarnog trenera i glavne igraèke  zvijezde, u novu sezonu ulaze ojaèani za dvojicu Top 15 draft igraèa, koji bi trebali odmah dobiti priliku, te pomoæi ekipi da se vrati gdje im je mjesto, u playoff.

NBA Draft 2011:

3. izbor – Enes Kanter
12. izbor – Alec Burks

Iako im je najškakljivije mjesto u ekipi ono na poziciji niskog krila i beka, ove godine jednostavno nije bilo dovoljno kvalitetnih igraèa na toj poziciji za 3. pick, te su tako odluèili uzeti najbolje od onoga što im se nudilo, a to je atletièni centar odliènog šuta, Turèin Enes Kanter. Oèekuje se da pokrije poziciju 4 i 5 kao igraè sa klupe, odnosno zamjena za Jeffersona i Millsapa, te bi odmah trebao imati status šestog igraèa. Jedino je problem što je i tu gusta situacija, jer Utah još ima i Okura i Favorsa, te bi jedan od njih mogao biti zamijenjen.

Kao 12. izbor, nakon što su doživjeli veliko razoèaranje jer su im na prethodna dva picka otišla oba igraèa koja su željeli (Fredette, Thompson), uzeli su izuzetno atletiènog beka Aleca Burksa, momka koji ima potencijala biti i meðu prvih 5. izbora, no nedostaje mu ono bekovima najbitnije, šut sa vanjskih pozicija, te æe na tome morati puno raditi. Oèekuje se da bi mogao imati dobru minutažu radi slabije konkurencije na njegovoj poziciji, a ako popravi šut, vrlo brzo mogao bi postati i starter.

Igraèi pod ugovorom:

Branièi : Devin Harris, Raja Bell, C.J. Miles.
Krila : Gordon Hayward, Jeremy Evans.
Krilni centri i centri : Derrick Favors, Paul Millsap, Al Jefferson, Mehmet Okur.

Slobodni igraèi:

Zaštiæeni : /
Nezaštiæeni : Francisco Elson, Kyrylo Fesenko, Andrei Kirilenko, Ronnie Price, Earl Watson.

Latest Posts

NE PROPUSTITE