Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Analiza drafta: Washington Wizards

Nakon ovogodišnjeg drafta meðu gotovo svim struènjacima prevladava mišljenje kako su Washington Wizardsi jedan od klubova koji su sa svoja ukupno tri izbora te veèeri napravili najbolji posao.

NBA Draft 2011:

6. izbor – Jan Vesely
18. izbor – Chris Singleton
34. izbor – Shelvin Mack

Kao šesti izbor Wizardsi su draftirali dosadašnjeg igraèa Partizana iz Beograda, Jana Veselog, koji je sa svojim atletskim predispozicijama i visinom prava moderna “trojka” i kojeg æe sigurno biti užitak gledati na parketu uz brzog i atraktivnog Johna Walla. Dok je Vesely odlièan igraè na otvorenom terenu, te posjeduje sve predispozicije da bude i izvrstan defenzivac, ofenzivna igra i šut (posebno slobodna bacanja) su mu problematiène strane u igri.

Sa 18. pickom Wizardsi su izabrali Chrisa Singletona, odliènog defenzivca koji može igrati na obje krilne pozicije. Dok ga neki nazivaju i najboljim defenzivnim igraèem ovoga drafta, problematièna mu je, kao i kod Veselog, igra u napadu. U ofenzivnom dijelu igre se uglavnom do sada oslanjao na snagu, dok mu ni šut sa distance ni raznovrsnost poteza ispod obruèa nisu jaèe strane.

Izbor druge runde, Shelvin Mack, æe u najboljem sluèaju biti prva zamjena Wallu na poziciji. Odlièan je šuter, ne previsok, ali zato snažne graðe. Slabija mu je strana razigravanje igraèa, te æe, da bi opstao u NBA ligi, morati dodatno poraditi na vještinama organiziranja igre.

Izbor dva krilna igraèa u prvoj rundi drafta je možda i znak da su Wizardsi odustali od Andraya Blatchea kao stožernog igraèa buduænosti. Blatche definitivno ima talent za odliènog igraèa, no karakter i košarkaške radne navike su ono što mu nedostaje i zbog èega najvjerojatnije nikada neæe doseæi svoj puni potencijal. Uglavnom, Wizardsi su ovim draftom dodali svojoj mladoj jezgri još dva igraèa koji bi u buduænosti mogli biti jedni od nositelja ovog kluba. Premda æe teško naredne sezone izboriti doigravanje, Wizardsi æe sigurno biti jedna od najbržih i najatraktivnijih momèadi lige.

Igraèi pod ugovorom:

Branièi: John Wall, Jordan Crawford, Nick Young
Krila: Rashard Lewis, Andray Blatche, Kevin Seraphin, Yi Jianlian
Krilni centri i centri: JaVale McGee

Slobodni igraèi:

Zaštiæeni: /
Nezaštiæeni: Josh Howard, Maurice Evans, Al Thornton

Latest Posts

NE PROPUSTITE