Sunday, January 29, 2023

ZADNJE OBJAVE

Analiza drafta: Washington Wizards

Nakon ovogodišnjeg drafta meðu gotovo svim struènjacima prevladava mišljenje kako su Washington Wizardsi jedan od klubova koji su sa svoja ukupno tri izbora te veèeri napravili najbolji posao.

- Advertisement -

NBA Draft 2011:

6. izbor – Jan Vesely
18. izbor – Chris Singleton
34. izbor – Shelvin Mack

Kao šesti izbor Wizardsi su draftirali dosadašnjeg igraèa Partizana iz Beograda, Jana Veselog, koji je sa svojim atletskim predispozicijama i visinom prava moderna “trojka” i kojeg æe sigurno biti užitak gledati na parketu uz brzog i atraktivnog Johna Walla. Dok je Vesely odlièan igraè na otvorenom terenu, te posjeduje sve predispozicije da bude i izvrstan defenzivac, ofenzivna igra i šut (posebno slobodna bacanja) su mu problematiène strane u igri.

- Advertisement -

Sa 18. pickom Wizardsi su izabrali Chrisa Singletona, odliènog defenzivca koji može igrati na obje krilne pozicije. Dok ga neki nazivaju i najboljim defenzivnim igraèem ovoga drafta, problematièna mu je, kao i kod Veselog, igra u napadu. U ofenzivnom dijelu igre se uglavnom do sada oslanjao na snagu, dok mu ni šut sa distance ni raznovrsnost poteza ispod obruèa nisu jaèe strane.

Izbor druge runde, Shelvin Mack, æe u najboljem sluèaju biti prva zamjena Wallu na poziciji. Odlièan je šuter, ne previsok, ali zato snažne graðe. Slabija mu je strana razigravanje igraèa, te æe, da bi opstao u NBA ligi, morati dodatno poraditi na vještinama organiziranja igre.

Izbor dva krilna igraèa u prvoj rundi drafta je možda i znak da su Wizardsi odustali od Andraya Blatchea kao stožernog igraèa buduænosti. Blatche definitivno ima talent za odliènog igraèa, no karakter i košarkaške radne navike su ono što mu nedostaje i zbog èega najvjerojatnije nikada neæe doseæi svoj puni potencijal. Uglavnom, Wizardsi su ovim draftom dodali svojoj mladoj jezgri još dva igraèa koji bi u buduænosti mogli biti jedni od nositelja ovog kluba. Premda æe teško naredne sezone izboriti doigravanje, Wizardsi æe sigurno biti jedna od najbržih i najatraktivnijih momèadi lige.

Igraèi pod ugovorom:

Branièi: John Wall, Jordan Crawford, Nick Young
Krila: Rashard Lewis, Andray Blatche, Kevin Seraphin, Yi Jianlian
Krilni centri i centri: JaVale McGee

Slobodni igraèi:

Zaštiæeni: /
Nezaštiæeni: Josh Howard, Maurice Evans, Al Thornton

Latest Posts

NE PROPUSTITE