Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Analiza drafta: Portland Trail Blazers

Trail Blazersi su u godinu dana otpustili tri GM-a: Toma Penna, Kevina Pritcharda i njegova nasljednika Richa Choa te zaposlili Chada Buchanana koji se bavi skautingom za njih veæ sedam godina i upuæeni tvrde da je u tom polju ekspert i da posjeduje enciklopedijsko znanje o svim kvalitetama i slabostima igraèa (nažalost ne i godinama) Trail Blazersa i onih koji æe to tek postati. Sudeæi  po odabiru igraèa na draftu, i po tradeu sa Denverom i Dallasom te tvrdnje bi se lako dale opovrgnuti.

NBA Draft 2011.:

21. izbor – Nolan Smith
51. izbor-  Jon Diebler

Nolan Smith je igraè koji dolazi iz Dukea gdje je proveo èetiri dobre godine, no unatoè tome nitko ne vjeruje da je trebao izabran kao 21. pick, veæ ga analitièari uglavnom smještaju na poèetak druge runde drafta. Zadnju godinu na Dukeu proveo je igrajuæi kao razigravaè i bek šuter te bi tako mogao djelomièno zamijeniti Rudyja Fernandeza koji je otišao u Maverickse i po potrebi igrati kao backup razigravaè.

Oèito je kako æe Smith barem u poèetku dosta grijati klupu, buduæi da je starter na poziciji krila Wesley Matthews koji je prošle sezone premašio oèekivanja dok su se na poziciji razigravaèa uvjetno reèeno pojaèali dovoðenjem Raymonda Feltona i riješili se Andrea Millera i Rudyja Fernandeza u trostrukom tradeu koji je osim Portlanda ukljuèivao i Denver  i Dallas.

Jon Diebler dolazi sa sveuèilišta Ohio State gdje se pokazao kao vrstan šuter sa distance srušivši rekord tog sveuèilišta u broju postignutih trica kada ih je zabio 10 zaredom iz ukupno 12 pokušaja. Nažalost, Diebler je klasièan šuter koji æe teško napraviti neki veæi doprinos momèadi osim vanjskim šutom buduæi da sa svojih 89 kilograma na 201 centimetar visine te bijednom skoènošæu – vertikalan skok mu  je izmjeren na samo 26,5 inèa, što je bilo meðu najgorima na draftu, a takoðer nema ni veliku sposobnost prodora što znaèi da æe teško doæi na liniju slobodnih bacanja u kojima je bio solidan na sveuèilištu sa uèinkom od 82%.

Igraèi pod ugovorom:

Branièi: Raymond Felton, Gerald Wallace,  Armon Johnson, Patrick Mills, Elliot Williams
Krila: Brandon Roy, Wesley Matthews
Krilni centri i centri: Greg Oden, Chris Johnson, Marcus Camby, LaMarcus Aldridge, Luke Babbitt, Nicholas Batum

Slo
bodni igraèi:

Zaštiæeni: Patrick Mills, Greg Oden
Nezaštiæeni:
/

Latest Posts

NE PROPUSTITE