Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Analiza druge utakmice – Heat vs. Hornets

Napokon smo dočekali utakmici broj dva između ova dva divizijska suparnika. Nakon napadačke rapsodije Heata u prvoj utakmici rijetko tko, pa i oni sami i njihovi najveći navijači nisu očekivali nešto slično, ali svi smo se zajedno opet prevarili. Opet su se očekivale tvrde obrane s malo poena, a dobili smo ”obračun” kao na Divljem Zapadu.

Obje momčadi su otvorile efikasno i pokušavale su brzo igrati, a u tome su uspijevale. Očekivali smo bolju igru Hornetsa u obrani, ali to se nije dogodilo. Igrači Heata su opet bez problema dolazili u paint i lagano poentirali. Barem je goste išlo u napadu, također su lagano dolazili pod koš, pogotovo Kemba Walker, a pred kraj četvrtine i Jeremy Lin koji je zabijao s crte slobodnih bacanja, a osim njih dvojice je i Cody Zeller zabijao. Kod Heata su glavni bili Dwayne Wade i Hassan Whiteside, a rezultat na kraju prve četvrtine je bio 29-29. Omjer u slobodnim bacanjima je bio 14-1 za goste, koji su napravili samo dva faula i bili su bez izgubljene lopte. Domaćini su napravili devet prekršaja uz pet izgubljenih lopti, ali su opet šutirali izvrsnih 64%

Ako su u prvoj šutirali izvrsno, onda ne znamo koji riječ upotrijebiti za ono što se dešavalo u drugoj četvrtini. Do polovice četvrtine igralo se koš za koš. Kod Hornetsa je dominirao Al Jefferson, koji je ubacio 16 poena u četvrtini i to većinu igrajući 1 na 1 protiv Whiteside i zaista je bilo lijepo gledati post up tehniku Big Ala kako ”školuje” centra Heata, kojemu je kako smo napisali u previewu serije 1 na 1 obrana još uvijek slabija strana. Taktika Heata je tu bila jednostavna, nisu ga htjeli udvajati zato što su odlučili da im neće dopustiti da se razmašu s tricama. Do pred kraj četvrtine rezultat je bio izjednačeni i onda kreče uragan Heata. Pogodili su 10 šuteva zaredom, od toga 4 trice. U zadnje nešto manje od četiri minute poluvremena su postigli čak 23 poena, uz samo 3 promašaja cijelu četvrtinu koja je završila rezultatom 43-31 za domaće.

Na poluvremenu je rezultat bilo 72-60 za Heat. Šutirali su nestvarnih 74% iz igre što je najviše u poluvremenu ove sezone bilo koje momčadi. Hornetsu su šutirali 56% što je isto jako dobro. Zato su bili zaustavljeni na tricu koju su gađali mizernih 1/10 dok ju je Heat gađao 7/10. Bilo je samo 28 skokova cijelo poluvrijeme, 15-13 za Heat, koje su predvodili Wade s 15 poena i 5 asistencija uz šut 7/12, Whiteside s 15 uz šut 7/7, Goran Dragić 13 uz šut 4/5, a za tricu 3/3. Luol Deng je još dodao 10 poena, a dva rookiea Justise Winslow i Josh Richardson po 7, a Joe Johnson 5. Kod Hornetsa je Walker zabio 21 uz šut 8/13, Jefferson 16 uz šut 8/11, Lin 8, a Zeller i Nicholas Batum po 7.

U trećoj četvrtini je ipak pao postotak šuta za obje momčadi. Igralo se dosta 1 na 1 i promašivalo se. Hornetsi su došli do -7, ali onda Heat radi seriju 15-4 na krilima Richardsona koji postiže 8 poena i odlaze na 18 razlike. Do kraja četvrtine Hornetsi ipak smanjuju na podnošljivih 91-78.

U četvrtoj četvrtini se igralo slično kao u trećoj, dosta promašaja i rastrgana igra. Amar’e Stoudemire je zabio 4 važna poena i odigrao bolju obranu na Jeffersonu od Whitesidea. Walker je bio umoran i promašivao je, u drugom poluvremenu je šutirao 4/16, a Batum je izvrnuo gležanj koji je ozlijedio pred kraj regularne sezone i nije se više vraćao u igru. Nakon ozljede Batuma ušao je Spencer Hawes koji je postigao brzih 5 poena i Hornetsu su došli zaprijetili, došli su do -7, ali je Wade slobodnim bacanjima i šutem preko Courtneyja Leea riješio utakmicu koja je na kraju završila rezultatom 115-103.

Heat je imao 58% šuta, odličnih 9/16 za tricu. Hornetsi 43% šuta, ali katastrofalnih 1/16 za tricu, ali su imali 15-3 prednost u napadačkim skokova. U asistencijama 19-9, a u izgubljenim loptama 8-7 za Heat.

Heat su predvodili Wade s 28 i 8 asistencija, Whiteside 17 uz 13 skokova i šut 8/8, Deng 16, Dragič i Richardson po 15. Još je Winslow dodao 9, Johnson 8 i Stoudemire 4.

Hornetse su predvodili Walker s 29 i Jefferson s 25. Još je Lee zabio 12, Lin 11, Batum 9, Zeller 8, Hawes 5 i Frank Kaminsky 4. Najveće razočarenje serije za Hornetsa je Marvin Williams koji je jučer u 29 minuta zabio 0 poena uz šut iz igre 0/10 i dva promašena slobodna bacanja.

Momčad koja u seriji od 7 utakmica povede s 2-0 u 94% slučajeva pobjedi, ali još nećemo otpisati Hornetse, ali bit će im teško. Najveći problemi su ozljeda Batuma, za kojeg se ne zna hoće li igrati u nastavku serije, kao i šut za tri poena koji im iznosi 7/33 u prve dvije utakmice. Osim trice napad im je dobar, puno su na liniji slobodnih bacanja, ali su bez napadačkog učinka igrača na krilnim pozicijama. Williams se mora probuditi.  Najveći problem je obrana, nisu pokazali nikakav napredak od prve utakmice. Heat im se šeta po reketu, pogotovo Dragič i Wade, a Whiteside je u seriji na šutu 17/19. Slabo brane pick and roll, a visoki i snažni bekovi Heata dominiraju protiv nižih i slabijih bekova Hornetsa i tu kreće većina problema i tako dolaze do otvorenih šuteva za tricu koju u seriji gađaju izvrsnih 18/34. Najveće pitanje pred game 3 je hoće li Batum igrati, a ako neće kako će braniti smallball ekipe iz South Beacha, koju jako dobro vodi jedan od most underrated trenera u cijeloj ligi Erik Spoelstra.

Za pobjedu u trećoj utakmici Heat mora igrati kao i do sada, a Hornetsi moraju igrati kao da im ”životi ovise o toj utakmici” pogađati tricu, zaustaviti Whitesidea i više pritiskati Wadea i Dragića kada imaju loptu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE