Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Analiza druge utakmice San Antonio – Oklahoma City

Oklahoma u utakmicu ulazi sa malom modifikacijom, Thabo Sefolosha je ovaj puta na najboljem dribleru Spursa Tonyju Parkeru koji im je zadavao glavobolje u prvoj utakmici. Gosti bolje i otvaraju utakmicu sa 5:0 i puno boljim pristupom u obrani. Ali Spursi su tu, kada su dosegli radnu temperaturu poveli su sa 16:9, opet ponajviše bravurama Parkera ali vrijedi istaknuti i jako dobru rolu Tiaga Splittera u oba pravca. U obrani je u manje od 4 minute skupio dvije blokade i nekoliko skokova, a u napadu je odlično funkcionirao sa Parkerom postigavši and one i imao je fenomenalnu asistenciju za Tima Duncana. Spursi su tako pronašli pravi ritam, poveli 16:9, opet koristeći matchup u kojemu Thunder na parketu ima tri igrača koji su napadački potpuno impotentni.

Scott Brooks opet poseže za klupom i na parketu su Reggie Jackson i Caron Butler, i opet je u prvoj četvrtini taj period igre Oklahoma dobro odradila. Preko Jacksona, Russella Westbrooka i Kevina Duranta smanjuju prednost sasvim dobrim protokom lopte i napadanjem postave Spursa koja na perimetru nema „poštenog“ defanzivca jer je Gregg Popovich poslao Marca Belinellija, Manua Ginobilija i Pattyja Millsa, te Thunder na prednost odlazi sa vodstvom 26:24.

U drugoj četvrtini Brooks se odlučuje kockati, odmara istovremeno i Duranta i Westbrooka (tko zna zašto), i utakmica se održava u egalu s tim da je klupa Oklahome u prvoj četvrtini i u prvih nekoliko minuta druge odradila bolji posao ubacivši 18 poena, a ona Spursa samo 8. Prvi se sa odmora u postavu Oklahome vraća Westbrook i uzima 5 šuteva za redom, pogodivši samo jedan. Oklahoma je već u bonusu od četvrte minute što Spursi koriste i često su na liniji za slobodna bacanja.

A onda je u zadnje dvije minute Oklahoma doživjela debakl iz kojeg se neće izvući do kraja utakmice. Danny Green im ubacuje dvije trice, Ginobili jednu, skaču Spursi u napadu, a pogađa i Boris Diaw, dok na drugoj strani Westbrook nastavlja posve bespotrebno ispucavanje i forsiranje šuta (potrošio je 41% napada Oklahome dok je bio na parketu). Uzaludno jer San Antonio na prednost odlazi sa vodstvom 58:44.

Prednost domaćina se povećava početkom treće četvrtine, a Brooks zna da prednost ne može stići sa starterima i zato opet u vatru baca Butlera i Jacksona koji su dobro reagirali u drugoj četvrtini, ali ni to ne pomaže. Spursi ih nastavljaju rešetati još većim tempom jer Oklahoma više ne može ništa obraniti, a raspoloženi nisu ni Durant ni Westbrook. Brzo Spursi dolaze do plus 25 i Brooks odustaje, potpisuje kapitulaciju, vadi iz igre glavne vedete koje su odigrale očajnu utakmicu a Pop radi isti potez. U nastavku je uslijedila bitka rezervi, koja je jednako loše završila za Oklahomu i kao posljedicu imala je najteži poraz u playoffu u povijesti franšize, 112:77.

Ako nakon prve utakmice nismo mogli donositi važnije zaključke onda sada možemo: Oklahoma nema postave u kojima može dobiti dobar balans obrane i napada da bi se suprotstavili Spursima, a da bi izvukli barem jednu pobjedu trebat će im iznimno nadahnuta večer Westbrooka i Duranta koji trenutno izgledaju nemoćno i umorno.

Latest Posts

NE PROPUSTITE