Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Analiza pete utakmice Indiana – Miami

Za razliku od nekih prethodnih utakmica Indiana u ovu ulazi sa jasnim planom. U napadu od starta bacaju lopte Royu Hibbertu u low post te David West uzima više šuteva, dok u obrani ako već moraju umrijeti od nečega, biraju da umru od trica Rasharda Lewisa i Chrisa Bosha, radije nego od ulaza i laganih poena LeBrona Jamesa i Dwyanea Wadea i zato zaključavaju reket. Prve minute tako općenito protječu u nastojanjima Pacersa da razigraju svoje visoke i pobijede utakmicu na mišiće, ali primjetno je da je i Paul George aktivniji nego inače, više sudjeluje u kreaciji napada i egzekuciji. Pacersi tako imaju vodstvo 18:10, dok je Miami u problemima jer Wade i Bosh ne mogu zabiti ništa, a James ulazi rano u probleme sa osobnim pogreškama i izlazi iz igre. To je bio dovoljan znak Franku Vogelu da umjesto Hibberta na parket pošalje Luisa Scolu (a ne Iana Mahnimija kao i obično) kao dodatnog šutera sa poludistance uz Westa, riskirajući obrambeni segment igre. Prva četvrtina završila je rezultatom 22:16.

Sa drugom četvrtinom obično dolaze i izmjene te miksanje postava, i to je obično period kada Heat dolazi do daha pa tako i ovaj put. Shane Battier u obrani te Ray Allen u napadu uz podršku Wadea rade seriju 11:2 i Miami dolazi do vodstva 29:24. Allen je ubacio 7 poena, Scola 6, dok su Pacersi opet uspjeli upasti u nekakav čudan ritam i praktički odustali od forsiranja visokih igrača u napadu i cijelu napadačku strategiju prebacili na perimetar što Miamiju sa ludim presingom i udvajanjima u obrani itekako odgovara. Kada je Wade napokon otišao na zasluženi odmor James je ekspresno zaradio i treći faul te sam odšetao na klupu. Erik Spoelstra se ne odlučuje za povratak umornog Wadea već na parket baca Toneyja Douglasa. Igra Heata uopće zbog toga ne pati jer Pacersi igraju katastrofalnu napadačku dionicu u četvrtini u kojoj su ubacili samo 11 poena. Miami na odmor odlazi sa prednošću 42:33 što je nevjerojatno jer je James odigrao samo 10 minuta prvog poluvremena.

U trećoj James je opet na parketu, ali ne zadugo jer u tri minute zarađuje dvije osobne i mora na klupu, ali ni to ne predstavlja problem za Miami jer povećavaju vodstvo na 48:37. Pacersi se ipak spašavaju, iz razloga, tko bi rekao, što opet u napadu igraju kroz Westa i Hibberta, to oslobađa prostor Georgeu koji se napokon pojavio na jednoj utakmici serije i zabija trice, krade lopte u obrani i istrčava tranziciju, te Pacersi uz pomoć odlične obrane i spomenutog trojca rade seriju i vraćaju prednost prije zadnjih 12 minuta 64:57.

Miami u zadnjoj četvrtini ipak ne dopušta da se agresivna Indiana odvoji, a u igri ih tricama najviše drže Bosh i Lewis koji je odigrao možda i najbolju utakmicu u sezoni budući da je pogodio 6 trica. Neizvjesnost traje do kraja iako Indiana drži konstantnu prednost od nekoliko poena, a u takvoj završnici opet je presudio individualni talent, ali ovoga puta ne na strani Miamija. George je odigrao napadački sjajnu predstavu u četvrtoj četvrtini, zabio poene (21 u zadnjoj četvrtini) kad god je trebalo i Pacersima osigurao pobjedu premda je Bosh imao zadnji šut za finale koji je promašio.

Latest Posts

NE PROPUSTITE