Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Analiza prvog kruga drafta

Završio je i dugo najavljivani draft, a NBACro vam donosi analizu igraèa izabranih u prvom krugu. Prije toga treba naglasiti kako je nekoliko igraèa napravilo iznenaðenje nakon dobro odraðenih pokaznih treninga za odreðene ekipe, dok su neki pali na draftu zbog moguænosti ozbiljnije ozljede. Ekipe su uglavnom birale igraèe koji æe im odmah pomoæi jer popunjavaju poziciju koja je bila deficitarna u odreðenoj ekipi.

1. izbor – New Orleans Hornets – Anthony Davis
Ništa neoèekivano, obrambeno æe veæ sada utjecati meðutim trebat æe se strpjeti još par sezona da procvjeta u napadu. Unatoè napadaèkim manama, odmah æe imati veliku ulogu u igri Hornetsa i od njega æe se oèekivati da bude središnja figura obrambene igre momèadi.

2. izbor – Charlotte Bobcats – Michael Kidd-Gilchrist
Michael  Jordan nam je pružio jedno iznenaðenje, veæina je mislila da æe izabrati Thomasa Robinsona, ali se Air Jordan ( i njegov struèni stožer) odluèio za nisko krilo iz Kentuckyja. Takoðer æe obrambeno odmah utjecati na ekipu, ali napad je upitan. Vrijeme æe najbolje pokazati kakav je ovo izbor bio. Ipak, zbog svog pobjednièkog mentaliteta i sjajnih radnih navika trebao bi se razviti u odliènog igraèa.

3. izbor – Washington Wizards – Bradley Beal
Nakon dolaska Okafora znalo se da Thomas Robinson neæe u Washington. Wizardsi su se samo bojali da Beala ne uzmu Bobcatsi, ali èim su rekli da uzimaju Kidd-Gilchrista , Wizardsi su bez razmišljanja uzeli Beala. Bradley æe se odlièno uklopiti uz Walla i mnogi vjeruju da æe imati bolju sezonu nego na collegeu jer je tamo igrao bez pravog playmakera.

4. izbor – Cleveland Cavaliers – Dion Waiters
I ovo je prvo pravo iznenaðenje drafta, èovjek koji je bio 6.igraè u ekipi Syracusea sada æe biti napadaèki lider u Cavsima. Mnogi su oèekivali Harrisona Barnesa, ali Cavsi su odluèili povuæi ovaj rizièan potez iako Waiters nije odradio niti jedan trening s njima. Cavsima donosi konstantnu napadaèku igru, toèno ono što im i treba.

5. izbor – Sacramento Kings – Thomas Robinson
Vjerojatno ste èitali naše analize drafta, u njima se vidjelo da se Thomas Robinson dopao skoro svim ljubiteljima košarke i takoðer smo napisali da bi najbolje odgovarao u ekipi Kingsa i to se upravo dogodilo. Robinson donosi jednu ozbiljnost i profesionalnost u ekipu koja je totalno obratna od toga, takoðer bi DeMarcus Cousins puno profitirati od Robinsona za kojeg mnogi vjeruju da æe donijeti radnu naviku kompletnoj ekipi Kingsa.

6. izbor – Portland Trail Blazers – Damian Lillard
Damian je još jedan igraè koji je iznenadio na vježbama prije drafta, pokazao je kako može konstantno zabijati šuteve za 3 poena, da posjeduje odliènu motoriènost i odliène fizièke predispozicije da bude jedan od boljih playmakera u NBA ligi. Blazersi su u rebuildingu i vjerujemo kako æe Lillard biti jedna od najvažnijih karika u njemu.

7. izbor – Golden State Warriors – Harrison Barnes
Evo ga, top prospect iz srednje škole, spominjao se kao drugi izbor ili u najgorem sluèaju èetvrti meðutim došao je u Warriorse koji se nisu nadali kako bi mogli njega dobiti. Odradili su treninge s Terrenceom Jonesom i Perryjem Jonesom III ali nijedan ih nije oduševio i poèeli su trgovati svojim izborom na draftu, meðutim izabirom Barnesa teško da æe ga promijeniti. Barnes je jedan od najtalentiranijih napadaèkih igraèa i dolazi u napadaèku ekipu, ali ostaje nam vidjeti kako æe izgledati ekipa s èetiri velika potrošaèa lopti (Curry, Thompson, Barnes, Lee).

8. izbor – Toronto Raptors – Terrence Ross
Ross sa svojom ekipom Washingtona nije uspio dogurati do NCAA završnog turnira pa  se oèekivalo da æe nakon toga biti izmeðu 15. i 20. Izbora , ali odliènim workoutom si je podigao vrijednost na draftu. Ross je strašan šuter sa slabom kontrolom lopte, Raptorsi su do prije drafta imali rupe na obje bekovske pozicije, meðutim sada samo traže razigravaèa.

9. izbor – Detroit Pistons – Andre Drummond
Takoðer kao i Barnes oèekivalo se da æe biti izmeðu 2. i 5. mjesta meðutim došao je do 9.izbora i Pistonsa. Takoðer smo pisali i o Drummondu za kojega smo rekli da bi se odlièno uklopio u Pistonse uz Grega Monroea. Drummond je drugi najmlaði igraè na ovogodišnjem draftu i jako je napadaèki limitiran, ali komplementirati æe se s Monroeom. Takoðer treba reæi da je Drummond igraè karakterno slièan Cousinsu iz Kingsa, puno ljudi æe zbog njega dobiti otkaze, ali kvalitetnim trenerskim vodstvom i ako Andre stekne odliène radne navike mogao bi postati superstar u NBA ligi.

10. izbor – New Orleans Hornets – Austin Rivers
Hornetsi su takoðer trgovali ovim pickom, ali su na kraju izabrali freshmana s Dukea Riversa. Hornetsima je više trebao playmaker jer imaju Erica Gordona na drugoj bekovskoj poziciji, ali vodstvo Hornetsa je svjesno da je Rivers puno veæi potencijal od Marshalla. S druge strane, ovo je najbolje moguæe rješenje za Riversa, dolazi u ekipu u kojoj nema pravog playmakera i imat æe vremena napraviti preobrazbu u razigravaèa. Igraè koji æe vrlo vjerojatno predvoditi rookie igraèe u poenima po utakmici ove sezone.

11. izbor – Portland Trail Blazers – Meyers Leonard
Pred sam draft jedan ESPN struènjak je rekao: Onom GM-u koji izabere Leonarda ispred Zellera treba odsjeæi glavu. Meðutim mnogi se ne slažu s time jer se Leonard puno bolje uklapa u mladu i eksplozivnu ekipu Blazersa, takoðer je mlaði od Zellera i vidi se u njegovoj igri da æe puno napredovati i da je All-Star kalibar.

12. izbor – Houston Rockets – Jeremy Lamb
Lamb je imao loše vježbe prije drafta, nije mogao konstantno zabijati šuteve, meðutim nije drastièno pao. Došao je u ekipu koja je prepuna mladih igraèa i vrlo vjerovatno æe biti zamijenjen u neku drugu ekipu. Odlièan šuter koji mora poraditi na svome tijelu.

13. izbor – Phoenix Suns – Kendall Marshall
Mnogi kažu najbolji izbor za Marshalla prije svega ako Steve Nash ostane u Sunsima. Vidi se na Goranu Dragièu koliko mu je pomoglo mentorstvo Nasha, a ne sumnjamo da bi moglo pomoæi i Marshallu koji ima isti stil igre kao Nash i trebao bi imati više nego solidnu minutažu.

14. izbor – Milwaukee Bucks – John Henson
Bucksi su ciljali na centra, meðutim dolaskom Samuela Dalemberta više nije bilo potrebe za time. Odluèili su se za odliènog obrambenog krilnog centra koji treba poraditi na napadaèkoj igri i na svome tijelu. Ne uzima puno lopti, a neæe ih ni moæi puno uzimati pokraj Jenningsa i Ellisa. Oèekujte Buckse ove godine u playoffu.

15. izbor – Philadelphia 76ers – Maurice Harkless
76ersi su izabrali najboljeg igraèa koji je bio dostupan to vrijeme, ali ne i najbolji izbor za njih. Maurice je nisko krilo s odliènim fizièkim predispozicijama, ali je još uvijek sirov. Da li 76ersi planiraju neke promjene u rosteru izabirom Harklessa?

16. izbor – Houston Rockets – Royce White
Još jedan izbor Rocketsa koji neæe vjerojatno zaigrati za Houston. Royce je nisko krilo s odliènim tijelom i jako dobro dodaje za svoju poziciju, ima problema s disanjem.

17. izbor – Dallas Mavericks – Tyler Zeller (poslan u Cleveland)
Mavsima se nije dovoljno dopao, ali zato se odlièno uklapa u mlade Cavse. Upotpunjuje prazninu Clevelanda na poziciji centra. Zeller je visoki igraè koji trèi kao da je nisko krilo, mnogi æe imati problema èuvajuæi ga. Jedino je upitno koliko æe napadaèki napredovati, jer je on ipak senior i vidi se kakav æe tip igraèa biti – solidan role player.

18. izbor – Houston Rockets – Terrence Jones
Nisko krilo s visinom krilnog centra, odlièna kontrole lopte meðutim uzima puno šuteva, a šut mu nije nimalo lijep i ne zabija èesto. Takoðer upitan ostanak pokraj Scole i Morrisa.

19. izbor – Orlando Magic – Andrew Nicholson
Ovo je takoðer bilo iznenaðnje, Magic je izabrao krilnog centra, a u rosteru ih imaju više nego dovoljno. Nicholson je odlièan obrambeni igraè s dugim rukama, takoðer treba poraditi na tijelu.

20. izbor – Denver Nuggets – Evan Fournier
Nuggetsi su više manje popunjeni na svim pozicijama pa su se odluèili za Fourniera za kojeg se zna da æe ostati minimalno još jednu sezonu u Europi. Evan je Francuz, igra na poziciji niskog krila i ima ubojiti šut, moguæa kraða drafta.

21. izbor – Boston Celtics – Jared Sullinger
Igraè s uvjerljivo najboljom leðnom tehnikom, meðutim medicinski tim oznaèio ga je kao riziènog i zbog toga je kritièno pao, ukoliko ne bude imao problema s ozljedom definitivno kraða drafta.

22. izbor – Boston Celtics – Fab Melo
Centar koji je u napadu èista sirovina, ali obrambeno možda èak i najbolji, odlièan centralni igraè u zoni 2-3 i vjerujemo kako bi i Celticsi mogli poèeti igrati tu zonu. Sjajan izbor za Boston. Boston je uzeo dva visoka igraèa s ciljem da oni poklone Kevinu Garnettu koju minutu odmora više tijekom utakmice.

23. izbor – Atlanta Hawks – John Jenkins
Sjajan šuter, meðutim neæe vidjeti puno minuta pokraj Joea Johnsona, mogla je Atlanta i bolje izabrati.

24. izbor – Cleveland Cavaliers – Jared Cunningham (poslan u Dallas)
Bek šuter sjajnog odraza, ali sve osim toga nije ni vrijedno spomena. Mora poraditi na svome tijelu, a takoðer ga krasi niski košarkaški IQ.

25. izbor – Memphis Grizzlies – Tony Wroten
Playmaker visok skoro 2 metra, odlièno završava u blizini koša meðutim jako loš šut posjeduje. Dobar izbor za Memphis koji æe biti pri vrhu Zapada ove godine.

26. izbor – Indiana Pacers – Miles Plumlee
Dobar skakaè, još bolji atleta. Slièan Joshu McRobertsu iz Lakersa, meðutim ne znam što æe taj igraè Indiani. Nadajmo se nekoj razmjeni kako bi Miles vidio pokoju minutu igre.

27. izbor – Miami Heat – Arnett Moultrie (poslan u Philadelphiju)
Krilni centar kojem se predviðao izbor oko 15.mjesta. Atletièan je i ima solidan šut, meðutim zamjerka mu je teška motivacija za igrom, ukoliko se motivira mogao bi bez problema izgurati Eltona Branda iz petorke.

28. izbor – Oklahoma City Thunder – Perry Jones
Ne bi nikad èovjek rekao da æe Perry Jones III biti tek izabran s 28. pickom . Razlog tome što su i njega ocijenili kao riskantnog zbog koljena pa ga je puno ekipa preskoèilo, ako to ne bude istina bit æe strašan igraè, možda æe nauèiti pokoju stvar od Kevina Duranta dok æe u meðuvremenu igrati na poziciji krilnog centra.

29. izbor – Chicago Bulls – Marquis Teague
Odlièan izbor za Bullse, mladi playmaker koji još nije pravi playmaker, imat æe dosta minuta u prvom dijelu sezone dok se ne vrati Rose. Bullsi nisu mogli bolje proæi.

30. izbor – Golden State Warriors – Festus Ezeli
Senior koji je u godinu dana napravio strašan napredak i mogao bi postati strah i trepet za sve koji napadaju obruè, vidjet æe dosta igre poznavajuæi Bogutovu sklonost ozljedama.

Latest Posts

NE PROPUSTITE