Sunday, December 10, 2023

ZADNJE OBJAVE

Analiza razmjene Bullsa i Cavsa

Bullsi su u smjeru Clevelanda poslali krilo Luola Denga, a Cavsi su u Illinois poslali centra koji nije opravdao ugovor i očekivanja Andrewa Bynuma i tri izbora budućih rundi drafta. Vrijedan spomena je jedino pick prve runde 2015. godine.

Mnogi ljudi će nakon ove razmjene osuditi Bullse i pitati se zašto bi itko razmijenio Denga koji igra odlično u oba smjera te je još savršen za sistem Toma Thibodeaua. Odgovor leži u budućnosti. Luol Deng je ušao u zadnju godinu ugovora i ne želi produžiti isti. Chicago i GM Gar Forman su naravno gledali unaprijed i zaključili da se bolje riješiti 14 milijuna dolara i spasiti se plaćanja poreza ovu sezonu. Nekoliko dana prije razmjene Bullsi su ponudili Dengu 30 milijuna dolara za tri sljedeće godine, ali je on to odbio te su ga odlučili razmijeniti kako ne bi ostali bez ičega nakon što ih napusti tijekom ljeta.

Zauzvrat Bullsi su dobili Bynuma kojega će odmah otpustiti kao što će vrlo vjerojatno tijekom ljeta učiniti i s Carlosom Boozerom i njegovih 16 milijuna. Bitno je napomenuti da će u slučaju Boozera doći do amnestije odnosno da će on primiti novce koji su dogovoreni u ugovoru i da će moći potpisati za drugu momčad, ali će isto tako cap space u momčadi Chicaga biti slobodan za dovođenje All-Star igrača. Nije nebitan ni izbor prve runde 2015. godine koji još jednom pokazuje ciljeve Bullsa odnosno njihov rebuilding.

Cavaliersi su dobili odličnog all-round igrača koji može braniti vrhunska krila ali i biti odličan skakač. Ništa manje nije bitna ni psihološka dobit za momčad. Podsjetimo, Cavsi muku muče s odnosima unutar ekipe iako to još nitko ne želi priznati ali poznato je da su Kyrie Irving i Dion Waiters u svakakvim sukobima. Dengu ugovor ističe nakon ove sezone, a čelnici ekipe odmah su se izjasnili da vide Denga kao dugoročno rješenje te će mu sa sigurnošću ponuditi produženje ugovora.

Cleveland nakon ove razmjene svakako postaje zanimljiviji i ako je netko sumnjao da momčad trenera Mikea Browna ne može u doigravanje ova razmjena bi svakako trebala promijeniti to mišljenje. Fanovi ove franšize će sa zanimanjem pratiti ovu sezonu koja bi nakon ovoga napokon trebala krenuti uzlaznom putanjom za Cavse.

Latest Posts

NE PROPUSTITE