Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Analiza treće utakmice – Mavericks vs. Thunder

Nakon što smo vidjeli pravo malo čudo ekipe Dallasa u drugoj utakmici, u ovoj Oklahoma nije dopustila nikakvo iznenađenje te je kontrolirala utakmicu cijelo vrijeme. Predvođeni fantastičnim Rueellom Westbrookom koji je prvo poluvrijeme dijelio asistencije, a u drugom i sam šutirao odlično, te Kevinom Durantom koji nakon one užasne utakmice otvorio utakmicu na najbolji mogući način. Također klupa Thundera je odigrala dobro, predvođeni Enesom Kanterom i Dionom Waitersom. Svi su oni pridonijeli ovoj laganoj pobjedi Oklahome nad Dallasom.

Prvo poluvrijeme Dallas se čak i držao ali u trećoj četvrtini dolazi do izražaja umor igrača Mavericksa i ne postojanje nekoga tko bi ih mogao izvući individualno. Dirk Nowitzki je već ostario za takve stvari, a Wesley Matthews jednostavno nije takav tip igrača koji bi mogao sam držati i sam razigrati suigrače. Ostatak  ekipe, JJ. Barea, Devin Harris, Raymond Felton svi su ovisili o blokovima koje su ovaj put igrači Thundera odlično branili, a u napadu su uzvratili brzim izlaskom i dobrim protokom lopte.

U prvoj četvrtini za razliku od prošle utakmice Thunderi su ušli agresivno u obrani, nisu dopuštali lake prolaske igrača iz blokova i dobro su preuzimali te iste nakon blokova. Dallas je pokušao nešto drugačije, s Matthewsom koji je izlazio na stranu iz blokova te tako pokušali njega razigrati, ali obrana je to dobro sve pratila, Andrew Robertson je uvijek bio uz njega. Dirk je bio malo pošteđen, što zbog ozljede, a i zbog umora manje su išli na njega u bloku i igrom leđima. Deron Williams nije nastupao zbog ozljede i to je dalo još više problema Mavsima koji su imali jako lošu tricu u prvoj četvrtini 0/4. Osim Nowitzkog nemaju nijednog drugog igrača koji bi im mogao pomoći u šutu za tri. Pokušavali su Harris i Barea ali nije išlo.  S druge strane Russell Westbrook je odlično ušao utakmicu, nije se besmisleno zabijao u reket protivničke ekipe i pokušavao šutirati, nego je sjajno koristio blokove Stevea Adamsa i Sergea Ibake te razigravao suigrače u kornerima, što se moglo vidjeti odmah na početku utakmice kada je razigrao za prve koševe Robertsona i Ibaku.

Na kraju četvrtinu imao je 5 dodavanja. Kevin Durant je četvrtinu otvorio također odlično, šutem 4-6 za devet koševa, njegovi koševi dolazili su igrom leđima te je pogodio jednu tricu nakon bloka, što Mavsi nisu mogli zatvoriti. Dobar znak za Thundere u ovom početku utakmice je bio dobar protok lopte, i dosta igrača koji su se upisali u strijelce, osim Westbrooka i Duranta, sjajan je bio i Ibaka šutem 3-3 za 8 koševa i  Waiters koji je imao 6 koševa. Nowitzki je uspio nekako držati Dallas u igri, jer je na kraju pogodio nekoliko povezanih koševa, četvrtinu je završio sa šutem 4-5 za 9 koševa.

Druga četvrtina je išla u sličnom smjeru. Igrači Oklahome su bili agresivni u obrani nisu zaostajali za svojim igračima niti su im ostavljali ikakvog prostora u napadu. I dalje su dobro pratili igrače nakon bloka Feltona i Bareu. Nisu im dali da idu pod koš, tjerali su ih na individualnu igru. Ta agresivna obrana uzrokovala je Mavse na puno teških šuteva, imali su lošu tricu u jednom trenutku 0/5, s tim da je Matthews u lošoj šuterskoj formi bez Derona, a Ibaka je nekoliko puta odlično ispratio Nowitzkog. Što se tiče napada Thundera, i dalje su igrali odlično, timski, a istaknuo se Kanter, iznudio je nekoliko prekršaja i trebamo istaknuti u jednoj akciji Nowitzki je išao u kontru polaganje, a Westbrook ga je odlično blokirao ali nije na tome stao nego je odmah krenuo u kontru i uposlio Kantera koja završava akciju zakucavanjem. Durant je također sjajno igrao i drugu četvrtinu ukupno je imao 19 koševa na poluvremenu. U jednoj akciji su pokušali igrati double team na njemu ali se Kevin odlično snašao i dodao Waitersu koje je pogodio tricu, i to treba istaknuti kod igrača Oklahome, iskoristili su odličnu podršku s klupe, Kantera i Waitersa. Westbrook je sjajno upošljavao igrače te je na poluvremenu imao 9 asistencija. Dallas se mučio i jedva je držao korak, u jednom trenutku su gubili i s 17 razlike ali Matthews je nekako izvadio s dvije trojke i na poluvrijeme se otišlo rezultatom 58:48.

Treća četvrtina je bila i prijelomna četvrtina. Oklahoma je krenula fantastično. Napravili su run 11:2 i tako se odvojili i kontrolirali utakmicu. Ibaka je zabijao iz kuta, Durant fantastično šutirao a Westbrook ih i dalje upošljavao. Pobjegli su im na 19 razlike a Dallas se i u jednom trenutku vratio na 10 ali nisu imali više snage za dalje. Išli su prema reketu ali tamo su ih čekali teški šutevi, i kad su bili otvoreni mašili su. Westbrook se priključio šutiranju i pogodio dvije trojke te je nekoliko puta prodorima zaslužio slobodna bacanja. Barea je također nekoliko puta iz bloka išao prema reketu i zaslužio slobodna bacanja ali Dallas nije imao više ideja. Agresivna obrana i dobro čuvanje reketa zaustavili su Maverickse koji nisu imali nekoga tko će ih pogurati s trojkom.

Četvrtu četvrtinu su odlično otvorile zamjene Oklahome , par koševa Randyja Foya i Diona Waitersa (dvije trice zaredom) , održavali su prednost Oklahome na 20 razlike. Thunder je često igrao izolaciju na Duranta što je on najčešće završavao pasom na slobodnog suigrača, bilo je puno kontri i pogrešaka i jedne i druge momčadi , nije se vidjelo puno želje ni s jedne ni s druge strane jer je rezultat već bio odlučen. Oklahoma je pobijedila 131-102 i tako ponovno vratila vodstvo u seriji. Durant je imao najviše koševa ali vođa u ovoj utakmici bio je Westbrook s 26 koševa šut 9-16 i s 15 asistencija. Dallas je ugrabio onu jednu šansu, a s obzirom na ozljede i umor igrača teško da mogu još nešto više napraviti u ovoj seriji.

Latest Posts

NE PROPUSTITE