Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Analiza utakmice: Iso Joe vlada serijom

Sjajnu utakmicu odigrali su Clippersi i Jazzeri. Presudnom četvrtom četvrtinom i odličnim igrama Joea Johnsona Utah je uspjela doći do izjednačenja. Clippersi su bili bez Blake Griffina, a to je domaća utakmica iskoristila tako što je ubacila čak 58 poena u reketu. Vratio se Rudy Gobert i imao je odmah utjecaja u igri. Nisu se mogli više tako lako ušetati Clippersi u reket, dok se Jazzeri pick and rollom radili pravi nered u obrani Clippersa.

Prva četvrtina

Umjesto Blakea Griffina zaigrao je Marreese Speights, a ostatak ekipe bili su standardni DeAndre Jordan, Mbah a Moute, J.J. Redick i Chris Paul. Utah je napokon imala prvu momčad zdravu, ali poslije ih je opet napustio jedan starter, Gordon Hayward. Zbog trovanja hranom napustio je utakmicu u drugoj četvrtini, nakon što je ukupno odigrao samo sedam minuta.

Vratimo se utakmici. Clippersi su svoju igru standardno fokusirali na pick and roll Chrisa Paula i DeAndre Jordana. Jazzeri su reket jako dobro sada branili kada je na terenu bio Rudy Gobert. Clippersi pokušali i s J.J. Redickom koji je ubacio nekoliko poena na svojim akcijama. Sjajan u ovoj utakmici bio je i Joe Ingles. Lopta je bila većinom u njegovim rukama i svi napadi su išli preko njega. Pokazao je sjajne playmakerske sposobnosti, a svojom visinom lako je prolazio igrače koji su ga čuvali, Jamal Crawford ili bilo to netko drugi. DeAndre Jordan nije smio puno izlaziti i ostavljati Goberta ili raspoloženog Derricka Favorsa samog, a kad je izlazio lopta u pomoć u reket je dolazio Mbah koji je onda ostavljao tricu nečuvanu.

S druge strane Clippersi samo po starom, pick and roll, Paul i Jordan i kako se situacija razvije. Utah je u prvoj četvrtini imala momentum da ima i dvoznamenkastu prednost, ali Jamal Crawford je to ugasio s nekoliko luđačkih šuteva.

Utah je još u prvoj četvrtini izolirala Joe Johnsona koji je jako dobro koristio sve mismatchove. Išao je i na Chrisa Paula, Jamala Crawforda i naravno nitko ga nije mogao zaustaviti.

Druga četvrtina

U drugoj četvrtini Marreese Speights je izlazio više na tricu i s njim su igrali pick and pop kako bi izvukli Goberta izvan reketa. Speights je pogodio samo jednu tricu i imao je jedan promašaj, ali to nisu iskoristili zato što nitko te skokove nije kupio, a Jazzeri su se dobro nadopunjavali kad je netko išao na prodor.

Opet je Joe Ingles dominirao u ovom dijelu utakmice. Bilo ga je zabavno gledati kako dijeli asistencije svojim suigračima. Jednostavne pick and roll akcije s efektnim završnicama.

George Hill je bio bez lopte. Rodney Hood i Joe Johnson s njim čekali su na trici dok je Ingles kombinirao ili s Gobertom ili Favorsom. Doc Rivers nije imao rješenje za ove akcije Jazza i domaćini su uspjeli preokrenuti i otići s tri poena prednosti na poluvrijeme.

Treća četvrtina

Treća četvrtina nije bila toliko dobra za momčad Jazza. Izgubili su Gordona Haywarda, a ono što ih je držalo igri je raspoloženi Joe Johnson i dobra igra u reketu gdje su stalno zatrpavali koš Clippersa. Jordan nije mogao sam braniti reket i Favors i Gobert su imali nekoliko laganih poena. Opet je dobar sredinom treće bio Joe Ingles koji je igrao maestralno. Clippersi s druge strane preuzeli su vodstvo u ovoj četvrtini prvenstveno zahvaljujući fantastičnom individualnom izdanju Chrisa Paula i pogotovo Jamala Crawforda koji je opet pogađao neke luđe šuteve. Imali su više prostora za tricu, pošto su sada nakon picka Jazzeri slali dva igrača na Paula, ali nisu to iskoristili. Speights je imao nekoliko pokušaja, ali to su sve bili promašaji. Zbog tih grešaka i jedna i druga momčad nije se mogla odvojiti i ulaskom u treću četvrtinu Clippersi su imali vodstvo 80:77.

Igra Joe Johnsona nije bila izražena u ovoj četvrtini jer je Mbah a Moute sjajno čuvao Johnsona. Nije dopuštao da naprave switch, a jedan na jedan Joe je imao jako težak zadatak.

Četvrta četvrtina

Clippersi su sjajno krenuli u ovu četvrtinu. Slali su double team na Johnsona, a ostatak, pomagali su jedan drugom u obrani i sve je dobro izgledalo. U napadu Chris Paul je pogađao mid range šuteve, a Crawford je nastavio po svom. No, to je sve trajalo do sredine četvrte četvrtine. Onda se obrana Jazza probudila. Nisu dopuštali da Chris Paul razigrava momčad, slali su uvijek dvojicu na njega i puštali su ostale da kreiraju akcije, a to nije dobro izgledalo.

Bilo je dosta izgubljenih, J.J. Redick je imao isforsirane šuteve, a Speights opet nije mogao pogađati trice.

Joe Johnson podigao je napad Jazza i stalno je pokušavao ići na switch, Mbah je bio uporan i nije dopuštao to, ali Iso Joe je ipak uspio pobjeđivati jedan na jedan.

Nakon toga su opet slali double team na Johnsona, ali Rodney Hood i Joe Ingles trica donose veću prednost Jazzu koju Clippersi nisu mogli stići. Igra im se raspala kad je Paul nestao iz igre. Nisu imali nikoga drugoga tko bi kreirao šuteve i domaćini su uspjeli izjednačiti seriju.

Gubitkom Blakea Griffina ovo ne izgleda dobro za Clipperse, još ako Hayward bude zdrav i na svojoj razini u idućoj utakmici, Jazz će imati još više širine, a uz ovakvog Johnsona, playmakera Inglesa momčad iz Salt Lake Cityja izgleda još opasnije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE