Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Analiza utakmice Oklahoma-Dallas

Nevjerojatna utakmica odigrana je u Oklahomi. Dallas Mavericksi koji igraju bez već ranije ozlijeđenog Chandlera Parsonsa, sada bez Davida Leeja, JJ. Baree i s Deronom Williamsom koji je nastupao ozlijeđen uspjeli su borbenom igrom doći do pobjede na gostujućem terenu.

Za razliku od prošle utakmice Dallas je ovaj susret ušao puno bolje. Imali su posložen napad i čvrstu obranu a šut im je išao bolje. Iako je glavni igrač Dirk Nowitzki rano ušao u probleme s prekršajima to nije spriječilo Dallasovu igru. Većinom su igrali pick, a imali su i sjajnog Derona Williamsa koji je iako ozlijeđen ušao u prvu četvrtinu sa šutom za tri 3-3. Pridružio mu se i Felton s jednom tricom tako da je prva četvrtina prošla u znaku njih dvojice, i Matthewsa koji je igrao sjajnu obranu nad Durantom, imao je šut 3-9 i sve je pokušavao na silu, nije imao prostora za nekakvu igru nego je sve morao 1 na 1 što mu i nije išlo zbog sjajne obrane. Oklahoma je u prvoj četvrtini pokušavala brzo izlaziti nakon Dallasovih promašaja što je Westbrook iskoristio za neke koševe. Prva četvrtina se završila rezultatom 24-20 nakon teškog Feltonovog šuta.

Druga četvrtina počela je s Dirkom. Dallas je na početku dosta puta tražio njega. Stalno se otvarao iz picka i leđima pokušavao zabiti koš ali nije mu uspijevalo. Isto je pokušavao na drugoj strani Durant ali na njemu je sjajnu obranu osim Matthewsa igrao i rookie Anderson. Koji je imao i nekoliko koševa, jedan nakon kontre koju je završio zakucavanjem te zakucavanje nakon promašenog slobodnog. Jedna od rijetkih situacija gdje je Thunder izgledao smisleno je nakon jedne akcije kada je Durant krenuo na pick, dočekala su ga dva igrača on je izbacio pass na  Randyja Foya a ovaj dodao u korner za Anthony Morrowa koji zabija tricu. Sve ostalo je izgledalo jako loše, previše forsiranja i nekorištenja suigrača. Treba izdvojiti i prvog Tunižanina u povijesti NBA, Salaha Mejrija. Sjajno je igrao u obrani, u napadu se dobro postavljao na pick’n roll i imao nekoliko pokušaja slobodnih, nažalost to mu je i mana u igri. Ali sve u svemu odlično je iskoristio minutažu i bio važan kotačić u pobjedi. Westbrook je i dalje pokušavao brze akcije nakon svakog promašaja Dallasa, a dok nije bilo Dirka u igri, Dallas je igrao samo pick, te u par navrata je Dwight Powell se sjajno ubacivao s trice u reket. Durant je i dalje promašivao a Ibaka i Westbrook su individualnim akcijama, većinom šutevi držali Thundere u igri. Matthews je nekoliko puta izlazio iz blocka na tricu ali nije uspio zabijati. Druga četvrtina završava teškim šutom Dirka za vodstvo Dallasa 45:43. Trebamo izdvojiti Feltona i Williamsa koji su prvoj utakmici u prvom poluvremenu imali ukupno 9 koševa uz šut 3/19, a u ovoj na poluvremenu su imali 8/17 i 22 koša kombinirano.

Treća četvrtina je opet bila mučenje za Duranta, ništa nije pogađao naravno zahvaljujući fantastičnom Matthewsu ali ni Thunder se nije trudio organizirati neku akciju nego je sve Durant pokušavao jedan na jedan i nikako drugačije. Previše individualnih akcija. Matthews je pokušao nekoliko puta šutirati iako je bio sam, ali nije ga išlo. Oklahoma se uspjela odvojiti u trećoj četvrtini na +8 ali Felton s četiri koša zaredom i naravno forsiranjem šuta Thundera, Mavericksi smanjuju na tri razlike i odlaze u četvrtu četvrtinu rezultatom 59-62. Deron Williams je u ovoj četvrtini izašao i nije se vraćao jer ozljeda previše utjecala. Imao je 13 koševa i 5 dodavanja. Matthews je pogotovo u ovoj četvrtini igrao odličnu obranu nad Durantom te je ukupno nakon tri četvrtine imao šut 5-23. Dallas je naravno igrao pick, čekao Dirka da se odvoji iz blocka te se pokušavalo s Wesleyem, njihova igra je barem na nešto ličila.

Četvrtu četvrtinu Durant ponovno otvara promašajima. A dvojac Mejri te rookie Anderson sjajno kombiniraju u napadu i igraju vrlo dobro obranu. Mejri je postigao 4 koša u zadnjoj te držao Maverickse u igri. Dallas unatoč očajnom šutu za tri 1/13 otkako su postigli 4/4 u prvoj držali su se i dalje u igri. No onda Thunderi uz pomoć Waitersa koji postiže 2+1, trice Ibake odlaze na +7. No Dallas se opet vraća, Mejri, Matthews i Felton vraćaju samo na jedan razlike. Durant je nastavio mašiti a Matthews ga je i dalje mučio. Oklahoma je i dalje igrala samo individualnu igru i to im nije ništa donijelo. Osim Durantove trice za 85:84. Ali onda dolazi do drame, Felton maši slobodna, Russell trči kontru i Adamas pogađa u zadnjim desetinkama sekunde, ali prekasno i Dallas nosi pobjedu i izjednačuje seriju. Zaslužena pobjeda Dallasa, fantastična obrana i koliko toliko dobro postavljeni napad koji je izgledao puno bolje i nego napad Thundera koji nije imao protok lopte, kretnju igrača i lošu obranu na pick koji su tijekom cijele utakmice koristili Mavericksi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE