Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Analiza: Zapadna konferencija – divizija Pacific

NBA sezona je iza ugla, a  nadolazeća 2018./19. će biti vrlo zanimljiva. U ovoj analizi pročitajte pregled divizije Pacific, u kojoj nastupaju i naši igrači, Ivica Zubac (LA Lakers) i Dragan Bender (Phoenix Suns). Svi NBA fanovi zasigurno žele vidjeti mogu li LeBron i “novi” Lakersi skinuti s trona Warriorse.

Golden State Warriors

Projicirana početna petorka: PG Stephen Curry, SG Klay Thompson, SF Kevin Durant, PF Draymond Green, C DeMarcus Cousins.

Klupa: SF Andre Iguodala, PG Shaun Livingston, C/PF Jordan Bell, PG Quinn Cook, PF Kevon Looney.

Kao što to već svatko zna, Warriorsi su najbolji tim u NBA ligi. Osvojili su svoj drugi uzastopni NBA naslov preko LeBrona Jamesa i Cleveland Cavaliersa, što im je bio treći naslov u četiri godine. Dub Nation je dinastija koja je već sada ušla u povijest te još uvijek dominira ostatkom lige. Imaju puno kvalitetnih igrača poput Curryja, Duranta, Greena i Thompsona. Ovog ljeta im se u zapanjujućem potezu pridružio i Cousins, čime su debate može li ih itko skinuti s trona zapravo postale besmislene. Njihova klupa možda i nije toliko kvalitetna, no s pet All-Star igrača u prvoj petorci to niti nije toliko bitno. Ono što je “ludo” je da čak i da DeMarcus ne odigra ni minute u nadolazećoj sezoni, oni će i dalje biti dominantni. Bez ikakvih iznenađenja, moje mišljenje je da će ovaj tim treću godinu zaredom biti na tronu na kraju NBA sezone u lipnju.

Los Angeles Lakers
Projicirana početna petorka: PG Lonzo Ball, SG Kentavious Caldwell-Pope, SF Brandon Ingram, PF LeBron James, C JaVale McGee.

Klupa: PF Kyle Kuzma, SG Josh Hart, PG Rajon Rondo, SG Lance Stephenson, C Moe Wagner, SF/PF Michael Beasley, C Ivica Zubac.

Bio je to razarajući potez za Cavse, kada je LeBron James odlučio svoje talente preseliti u redove Lakersa. To je nešto što su Lakersi čekali, jer je veliki Kobe Bryant u mirovini. Realno, genijalni umovi Magica Johnsona i Roba Pelinke su ti koji su najzaslužniji za to. Lakersi su prošle sezone postigli određeni napredak (skor 35-47) s mlađom jezgrom (Ingram, Kuzma, Ball, Caldwell-Pope i Hart), koji žele napredovati još više u igračkom smislu. Draftirali su Wagnera i Svi Mykhailiuka kako bi još pojačali šutersku liniju. Uz dolazak Jamesa i njegovih visokih standarda igre, njihov je ubrzani razvoj neminovan. Rondo, Stephenson, McGee i Beasley su dovedeni, što je odličan potez, budući da svojim iskustvom svakako mogu doprinijeti razvoju mlađih igrača u momčadi. Nakon dugo vremena, Laker Nation ima puno razloga za optimizam da će još jedan NBA naslov doći u Grad Anđela. Naš Ivica Zubac će “loviti” svoju priliku ulascima s klupe.

Los Angeles Clippers
Projicirana početna petorka: PG Patrick Beverley, SG Avery Bradley, SF Danilo Gallinari, PF Tobias Harris, C Marcin Gortat.

Klupa: SG Lou Williams, PG Shai Gilgeous-Alexander, PF Montrezl Harrell, PG Miloš Teodosić, SF Wesley Johnson, C Boban Marjanović, SF Luc Mbah Moute, SG Jerome Robinson.

Nova povijest franšize će se pisati od nadolazeće sezone. Glavni igrači Chris Paul, Blake Griffin, DeAndre Jordan i J.J. Redick su od ovog ljeta i službeno prošlost. Prošlu su sezonu unatoč svim ozljedama završili skorom 42-40, ali su ipak propustili doigravanje. Lou Williams je prošle sezone bio jedan od rijetkih svijetlih točaka Clippersa. Odigrao je sezonu karijere, predvodio je momčad u koševima (22,6 PPG) i asistencijama (5,3 APG). Pamtit će se njegovih 50 koševa u nevjerojatnoj pobjedi nad Warriorsima, a također je osvojio svoju drugu nagradu za najboljeg šestog igrača, potpuno zasluženo, jer je pružao vrhunske partije. U sljedećoj sezoni će veliki teret pasti na njegova leđa, a sezona će vrlo vjerojatno biti obilježena takozvanom “obnovom” i fokusom na buduće sezone. Na draftu su u roster dodali Gilgeousa-Alexandera i Robinsona.

Phoenix Suns
Projicirana početna petorka: PG Devin Booker, SG/SF Josh Jackson, SF T.J. Warren, PF Ryan Anderson, C DeAndre Ayton.

Klupa: PG Isaiah Canaan, C/PF Tyson Chandler, SF Trevor Ariza, SF Mikal Bridges, PF Dragan Bender.

Sunsi su prošlu sezonu završili katastrofalno (21 pobjeda i čak 61 poraz), što je bio i najgori skor u ligi. Oni su izazivali podsmjeh lošim odlukama i lošom igrom. No tankiranje im je donijelo prvi izbor na draftu, što su znali itekako iskoristiti, odabrali su talentiranog visokog igrača, DeAndrea Aytona. On ima dugačak raspon ruku, može pogoditi u postu, šutirati izvana i efikasno uloviti skok. Također su draftirali Bridgesa, koji će biti idealna zamjena Jacksonu zbog napadačke svestranosti i odlične obrane. Ayton je savršena komplementarna zvijezda momčadi uz Bookera. Booker je NBA zvijezda u usponu, lagano si može iskreirati šut te je u napadu klasični “killer”. Prošle sezone je pobijedio u natjecanju u tricama tijekom All-Star vikenda. Kao najbolji igrač momčadi potpisao je novi petogodišnji ugovor vrijedan 158 milijuna dolara. Booker i Ayton mogli bi biti sljedeći Kobe-Shaq dvojac, ostaje za vidjeti kako će na parketu zajedno funkcionirati. Nadamo se da će Dragan Bender u ovoj sezoni igrati puno više, te da će napokon pokazati svu raskoš svog talenta.

Sacramento Kings
Projicirana početna petorka: PG De’Aaron Fox, SG Bogdan Bogdanović, SF Justin Jackson, PF Marvin Bagley III, C Willie Cauley-Stein.

Klupa: PF Zach Randolph, SG Buddy Hield, PF Skal Labissière, PG Frank Mason, SG Ben McLemore.

Kingsi čak 12. sezona nisu uspjeli izboriti doigravanje. To je prilično velika “suša”, a realno govoreći, šanse da izbore playoff u sljedećoj sezoni su vrlo niske. Na draftu su izabrali visokog igrača Marvina Bagleyja III sa sveučilišta Duke. Bagley je bio ACC igrač godine, a imao je prosjek od 21 poena i 11,1 skokova po utakmici. Dolazi u momčad koju predvode bivši rookieji Fox, Jackson i Bogdanović. Fox je u prošloj sezoni imao puno uspona i padova, ali ima brzinu i dobar je šuter. S Bagleyjem u rosteru će Kingse biti uzbudljivo gledati, ponajviše zbog njihove mladosti. Franšiza iz glavnog grada Kalifornije možda neće pobijediti u puno utakmica, jer će biti usmjereni na razvoj svoje mlade jezgre.

 

 

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE