Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Andre Drummond: Počinje novo poglavlje Pistonsa

Prošlo je dugih sedam godina otkako se u Palaceu of Auburn Hillsu igrala playoff košarka. Dolaskom Stan Van Gudnyja u Detroit 2014. godine stvari su krenule na bolje te su Pistonsi prethodne sezone napravili veliki iskorak zahvaljujući odličnoj igri čime su se nagradili plasmanom u doigravanje.

Sve do početka prethodne sezone, Andre Drummond važio je za najmlađeg igrača na rosteru Detroit Pistonsa. Nakon što je tri godine „obavljao funkciju“ najmlađeg u momčadi njegovo mjesto zauzeli su Stanley Johnson i Henry Elleson nakon izbora na draftu 2015 i 2016.

Trenutno, Drummond je igrač s najdužim stažom uz dresu Pistonsa te je jedini uz Kentaviousa Caldwella-Popea koji je opstao u momčadi od dolaska SVG-a. Mjesec dana pred početak Drummondove pete NBA sezone ovaj 23-godišnjak pun je optimizma i kako sam kaže iskustva sa obzirom na to da je u Pistonsima najduže gdje je u četiri sezone promijenio četiri trenera.

„Moram priznati da se osjećam pomalo staro. Kada promatram sve nove stvari i promjene koje se dešavaju sve mi zaista čini poput ludnice.“

Naravno ludnice u pozitivnom smislu s obzirom na to da se Andre nalazi u najboljoj poziciji od dolaska u ligu 2012. godine. U trening kamp dolazi nikada spremniji, financijski siguran jer je na ljeto potpisao maksimalan ugovor (125 milijuna, 5 godina), te uz pozitivne promjene u momčadi nada se što boljem plasmanu.

„Novonastala događanja za mene osobno predstavljaju novo poglavlje u mom životu. Potpisao sam ugovor na pet godina tako da ostajem ovdje još. Detroit za mene predstavlja dom i spreman sam sve učiniti kako bi predstavljao grad u što boljem svjetlu i donio stanovnicima mnogo radosti. “

Kroz svlačionicu Pistonsa prolazili su igrali i mijenjali se treneri no Andre je ostao i kako sam kaže nakon dosta promjena praćenih usponima i padovima u njegovoj karijeri kao Pistona došao je i trenutak da okusi playoff košarku i nema sumnje da će biti vođa ove mlade momčadi čije vrijeme tek polako dolazi.

Prethodne sezone Drummond je po prvi puta izabran za All-Star utakmicu, pored toga osvojio je titulu najboljeg skakača lige (14,8 po meču) u sezoni gdje je s Jacksonom više nego dobro upražnjavao pick&roll sistem Van Gundyja.

Što se tiče očekivanja od naredne sezone Drummond kaže:

„Sada je sve do nas igrača da pokažemo na terenu. Zaista posjedujemo odličan roster. Starteri su vjerojatno najmlađi u ligi dok je klupa spoj mladosti i iskustva što nas čini zaista  respektabilnom momčadi“, te dodaje:

„Cilj nam je davati sve od sebe. Garantiram da su i ostali suigrači spremni dati sve od sebe kako bi došli do pobjeda. Kada imate neka očekivanja onda samo o tome razmišljate i postoji mogućnost razočarenja. Tako da jedini cilj je pobijediti što više utakmica i probati se ponovo dokopati playoffa.“

Personalni ciljevi prošlogodišnjeg All-Stara usko su vezani za uspjeh momčadi. Tijekom ljetne pauze naporno je trenirao te je uspio skinuti desetak kilograma što će itekako biti bitno za nadolazeću sezonu.

„Planiram biti u samome vrhu što se skokova tiče. Idem ponovo na titulu bez dvojbe. Trudit ću se da izborim još jedan All-Star nastup no ovaj put vodim još jednog sa sobom bio to ili Reggie ili KCP ili čak Marcus (Morris) ili Harris (Tobias). Nadam se većoj minutaži s obzirom na moja slobodna bacanja. Radujem se druženju sa suigračima i zajedničkom radu da budemo što bolji. Za sve nas ovo je bitna sezona jer imamo dosta za dokazati“, optimistično kaže Drummond s obzirom na činjenicu da je ovo godina ugovora za Caldwella-Popea te Jackson, Morris i Harris imaju dosta potencijala da ispune.

Klupa Pistonsa udarila je samo dno lige prethodne sezone no ove stvari će da budu drugačije prema riječima Drummonda. Pored startera klupu čine Ish Smith, Jon Leuer, Boban Marjanović, Aron Baynes, Ray McCallum,  spomenuti rookie Elleson i Michael Gbinije.

Roster Pistonsa ispunjen je igračima koji posjeduju ugovore na duži niz godina osim KCP-a koji je naredne sezone zaštićeni slobodni igrač, ali nema razloga da ne produlji s Pistonsima. U veljači Pistonsi su putem tradea doveli Tobiasa Harrisa koji ima važeći ugovor još tri godine. Tu je i druga violina momčadi Reggie Jackson koji je prošle godine produljio ugovor na još pet godina. Tako da na okupu imaju zaista mlad i perspektivan roster koji bi mogao napraviti velike rezultate narednih godina.

Latest Posts

NE PROPUSTITE