Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Andre Drummond: Želim Draymonda Greena u ekipi

Draymond Green je svojim igrama ove sezone zaintrigirao mnoge. Neizostavan je dio momčadi Warriorsa i s obzirom na to da se za njega često kaže da može braniti svih pet pozicija, jedan je od kandidata za nagradu najboljeg obrambenog igrača lige. Draymond je inače ove sezone odigrao 79 utakmica i bio na prosjecima od 11.7 poena, 8.2 skoka, 3.7 asistencija, 1.6 ukradenih lopti i 1.3 blokade po utakmici tako da se za njega zaista može reći da je posvuda po terenu.

Green nakon ove sezone postaje zaštićeni slobodni igrač i iako je mala vjerojatnost da Warriorsi neće matchirati koji god ugovor potpiše s bilo kojom ekipom, neki su igrači već počeli zagovarati njegov dolazak u svoje momčadi. Andre Drummond je tako tweetao: „ Želim Draymonda u svojoj ekipi.“ Budući da je time privukao previše pažnje, član Pistonsa je taj tweet naravno nedugo poslije obrisao.

No, i bez njegovih želja, već su postojale neke naznake da bi Pistonsi bili zainteresirani za Greenove usluge, a također se pokazalo da je želja i uzajamna, budući da bi se Draymond volio vratiti u Michigan odakle potječe. To bi značilo da bi se Pistonsi vrlo vjerojatno odrekli Grega Monroea, kojeg ionako već opasno povezuju s Knicksima.

Momčad iz Detroita prostora pod salary capom itekako ima (za čak dva maksimalna ugovora) i ne bi joj bio problem ponuditi Greenu unosan ugovor, no po onome što se ove sezone čulo iz uprave Warriorsa, oni ga ne planiraju pustiti. Što će se događati teško je predvidjeti, jer postoji i još jedna mogućnost, a ta je da Green potpiše qualifying offer s Warriorsima i na kraju sljedeće sezone kao nezaštićeni slobodni igrač bira ekipu s kojom želi potpisati i to još za veći novac, jer će zbog rasta salary capa povodom novog televizijskog ugovora plaće igrača porasti. Jedno je sigurno – ljetna tržnica će biti vrlo uzbudljiva.

Latest Posts

NE PROPUSTITE