Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Andre Iguodala i službeno napustio Nuggetse

Kako je bilo najavljivano ranije, Andre Iguodala raskinuo je ugovor s Denver Nuggetsima te će se od 1. srpnja naći na tržištu slobodnih igrača.

Iguodala je mogao ostati još jednu godinu u Nuggetsima, za što bi primio skoro 16 milijuna dolara, ali je ipak odlučio postati slobodan igrač, budući da je imao opciju u ugovoru koja mu je omogućila da raskine ugovor prije zadnje godine.

To pak ne znači da će Iguodala sigurno igrati u nekoj drugoj ekipi sljedeće sezone. Nuggetsi i dalje imaju šanse potpisati novi ugovor s njime, ali šanse imaju i sve ostale ekipe lige. Vjerojatno je Iguodala raskinuo ugovor jer se želi vezati uz neku ekipu na duži vremenski period, a možemo pretpostaviti da će prednost imati Denver, no uvijek je moguće da dođe “nemoralna” ponuda koju neće moći odbiti.

Iguodala je prošle sezone bilježio 13 poena, 5,4 asistencije i 5,3 skoka po utakmici te je bio jedan od ključnih igrača ekipe, ali to nije bilo dovoljno da prođu u drugi krug doigravanja preko Golden State Warriorsa koji su ih izbacili nakon 6 utakmica.

Denver je nakon ispadanja iz doigravanja doživio brojne promjene, posebice u vrhu ekipe, jer su momčad napustili trener George Karl, najbolji trener sezone, kojeg je zamijenio Brian Shaw, i generalni menadžer Mesai Ujiri, najbolji GM sezone, kojeg je zamijenio Tim Connelly. Uz njih, ekipu je napustio i Pete D’Alessandro, koji je dobio posao generalnog menadžera u Sacramento Kingsima, a moguće je da će i Iguodala od sljedeće sezone promijeniti sredinu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE