Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Andre Iguodala na meti sedam momčadi

Momčad Golden State Warriorsa će ovog ljeta imati pune ruke posla. Čak devet igrača uključujući Stephena Curryja i Kevina Duranta su slobodni ovog ljeta. Jedan od tih slobodnih igrača je krilni igrač Andre Iguodala.

Kako mediji iz Amerike javljaju (Chris Hayes s ESPN-a), on je na meti sedam NBA momčadi i to Minnesota Timberwolves, San Antonio Spurs, Los Angeles Clippers, Philadelphia Sixers, Orlando Magic, Brooklyn Nets i Utah Jazz.

Prethodne glasine govorile su da Iguodalu žele Chicago Bullsi, ali i Phoenix Sunsi i Atlanta Hawksi. Bullsi i Hawksi će se okrenuti rebuildingu i u njihove planove se neće uklapati Iguodala, dok su Sunsi odlučili krenuti u drugom smjeru i dati priliku Joshu Jacksonu (četvrti pick ovogodišnjeg drafta) i veliku minutažu da se razvija.

Ratnici se nadaju da će zadržati Iggyja i zasad nije poznato hoće li on održati sastanke s drugim momčadima. Iguodala je došao u Warriorse u ljeto 2013. godine kada je potpisao s njima četverogodišnji ugovor vrijedan 48 milijuna dolara.

Ako Jazzeri izgube Gordona Haywarda, jedan od prioriteta kao njegova zamjena bit će Iguodala.

Iako je bio jedan od kandidata za najboljeg šestog igrača regularne sezone, nagrada je otišla u ruke Erica Gordona iz Houston Rocketsa.

Tridesettrogodišnji Andre je u NBA ligu došao 2004. godine kada su ga kao deveti izbor prve runde drafta izabrali Philadelphia Sixersi. Nakon osam sezona za Sixerse, Iguodala odlazi u ljeto 2012. godine u četverostrukoj razmjeni u Denver Nuggetse gdje se zadržao samo jednu sezonu. Kao što smo spomenuli u ljeto 2013. godine kao free agent prelazi u Warriorse s kojima je osvojio dvije titule NBA prvaka (2015. i ove 2017. godine).

Pregovori između klubova i igrača počinju 1.srpnja i od tada ćemo vidjeti gdje će svoju NBA karijeru nastaviti Andre Iguodala.

Latest Posts

NE PROPUSTITE