Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Andrei Kirilenko odlučio reći zbogom košarci

Jedan od najboljih Europljana u NBA ligi ikad Andrei Kirilenko odlučio je da ode u mirovinu nakon 13 godina u ligi i još pet provedenih u Europi. Ovaj sjajni defenzivac je svoju karijeru počeo u ekipi Spartaka, a prve korake u Americi imao je u Utah Jazz-u 2001. gdje je proveo većinu svoje karijere, barem ove dobre trenutke.

Od svojih 13 sezona, deset je proveo u Utahu i tijekom tih godina igrao je i s košarkaškim veličinama poput Johna Stocktona i Karla Malonea, te naravno s Deronom Williamsom i Carlosom Boozerom koji su u to doba bili na svom vrhuncu. Tijekom tih deset godina bio je jednom All-star i to 2004. a onda je 2012. otišao u Timberwolvese gdje se ipak malo zadržao, uostalom kao i u Brooklyn Netsima gdje je ponovo spojen s D-Willom ali i tu je proveo samo jednu punu sezonu kada su došli do druge runde doigravanja. Ove godine je odigrao sedam utakmica u dresu Netsa te je onda razmijenjen u 76erse gdje se čak nije ni prijavio, zbog čega su ga otpustili.

Tada je potpisao za CSKA, ekipu za koju je igrao prije NBA lige i tijekom lockouta, i tu je odlučio i da završi svoju izuzetno bogatu karijeru. Njegovi brojevi su 797 utakmica u ligi uz 11.8 poena, 5.5 skokova, 2.7 asistencije i ono za njega kao defenzivca najbitnije 1.4 ukradenu loptu i 1.8 blokadu po utakmici. U postsezoni ima 55 odigranih utakmica uz 8.7 poena, 3.9 skokova, 1.9 asistencija, 1.2 ukradene lopte i 1.6 blokadu. Nakon svega što smo vidjeli, možemo samo da se zahvalimo AK-47 na 13 odličnih sezona u ligi!

Latest Posts

NE PROPUSTITE