Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Andrei Kirilenko se vratio u CSKA

Ruski CSKA iz Moskve doveo je veliko pojaèanje iz NBA lige. Andrei Kirilenko odluèio se vratiti u Rusiju nakon 10 godina provedenih u Americi.

Tridesetogodišnji Kirilenko iskoristio je lockout u NBA ligi za povratak u rodnu Rusiju. Istekao mu je ugovor s Utah Jazzom, ali svejedno u svom ugovoru s CSKA ima opciju povratka u NBA ligu. Ugovor je potpisan na 3 godine, a nakon završetka lockouta ima mjesec dana da pronaðe angažman u NBA ligi, a ukoliko to ne uspije, ostat æe vezan uz CSKA do kraja sezone.

Službena stranica nove Kirilenkove ekipe navodi kako je igraè veæ obavio lijeènièki pregled te da ga veæ danas oèekuje prvi trening s novom ekipom. Kirilenko je veæ igrao za CSKA, to je bilo od 1998. do 2001. godine, nakon èega ga je 24. izborom drafta odabrala Utah.

Zanimljivo je da æe sav novac zaraðen u Rusiji Kirilenko donirati u dobrotvorne svrhe.

“Drago mi je što se vraæam u ekipu u kojoj sam igrao kao adolescent”, izjavio je Kirilenko. “Imamo sjajnu ekipu i velike ciljeve pred nama. Drago mi je što imamo pritisak ostvarivanja dobrih rezultata. I moram još napomenuti kako æu sav novac koji zaradim u Rusiji donirati svojoj dobrotvornoj organizaciji Kirilenko’s Kids koja pomaže djeèjim bolnicama i sliènim ustanovama.”

U 10 NBA sezona, koje je sve proveo u dresu Utah Jazza, Kirilenko je prosjeèno postizao 12,4 poena i 5,6 skokova po utakmici. Poznat je po svojoj raznovrsnosti i dobroj obrani, te je sezone 2005/2006 èak bio i najbolji bloker lige.

Latest Posts

NE PROPUSTITE