Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Andrew Bynum razmišlja o umirovljenju

Iako se prošlog tjedna centar Cleveland Cavaliersa Andrew Bynum vratio na NBA parkete nakon ozljede koljena i dalje razmišlja želi li nastaviti igrati i boriti se s konstantnim bolovima u koljenu ili će poći u košarkašku mirovinu.

Podsjetimo, njegovu karijeru su obilježile brojne ozljede. Nakon solidnih sedam sezona u Lakersima, Bynum je prešao u 76erse, ali nije nastupio tijekom cijele prošle sezone, pa ga se momčad iz Philadelphije pod hitno željela riješiti. Sudbina, ali i trade između četiri momčad,i ga je poslala u Cavalierse, gdje je u utakmici protiv Netsa zabilježio ohrabrujući povratak. Ali ni to nije dovoljno da Bynuma zadrži na parketu.

“Razmišljao sam o povlačenju u mirovinu. Ozbiljno sam razmišljao. I dalje razmišljam”, rekao je Bynum za novinare nakon treninga Cavsa u četvrtak na Sveučilištu Temple. “Teško je uživati u igri kada sam postao fizički ograničen. Iako ozbiljno radim da se to popravi, s vremena na vrijeme pomislim da bi se ipak trebao povući. Ipak je moja karijera u pitanju. Postao sam svoja sjena na terenu i borim se sa svojim tijelom”, dodao je.

Bynum se vratio na otvaranju ove sezone protiv Brooklyn Netsa nakon 560 dana stanke. U četiri utakmice koliko je odigrao do sada bilježi prosjek od 5,5 poena i 3,5 skoka po utakmici. U pobjedi Cavsa nad Timberwolvesima zabilježio je deset poena i tri blokade, pokazujući da se osjeća napredak u njegovoj igri. Momčad igra oprezno s njim i pazi kakve mu lopte dodaje pod koš. Ali, sam Bynum kaže da se i dalje pati s koljenom te da povremeno osjeća bol.

“Samo želim moći igrati bez bolova, da konačno mogu uživati u košarci. I sad se borim s koljenom i naporno je raditi pod takvim okolnostima. Ne mogu raditi ono što volim i to je ono što me i frustrira”, završio je Bynum, čija je karijera, dakle, još uvijek pod velikim znakom pitanja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE